Dosežki Siborja v letu 2017

0

ŠK in ŠD SIBOR INOTHERM je v najbolj uspešnem letu 2017 nanizal kar nekaj lepih uspehov na več področjih ju-jitsa, zato vam nekaj naših uspehov predstavljamo v naslednjih stavkih.

  • Bili smo prisotni na 21 ju-jitsu tekmah in sicer na turnirjih in državnih prvenstvih v Sloveniji, udeležili smo mednarodnih turnirjev, evropskih pokalov, svetovnih, evropskih prvenstev in svetovnih iger, ki so bili v Črni Gori, Nemčiji, Grčiji, Romuniji, BIH, Avstriji, Franciji in na Poljskem.

  • Na vseh omenjenih tekmovanjih smo osvojili 330 medalj in pokalov, do sedaj pa 2130. Imeli številne svetovne, evropske, državne prvake in podprvake v vseh disciplinah ju-jitsa ter večkrat potrdili, da smo najboljši in najštevilčnejši klub v Sloveniji v vseh selekcijah

  • Nedvomno pa so najpomembnejše uvrstitve 10 MEDALJ NA SVETOVNIH, EVROPSKIH KADETSKIH, MLADINSKIH, ČLANSKIH PRVENSTVIH, ki so ga osvojili duo pari in borci, ob tem smo osvojili 2 naslova SVETOVNIH IN EVROPSKIH PRVAKOV (LOVRO DIVJAK IN MATIC JAKŠIČ, TINA PELC IN TONI AMBROŽIČ, PATRICIJA DELAČ IN SARA BESAL ter GAŠPER MAROLT). Največji uspeh pa je zagotovo 2. mesto na SVETOVNIH IGRAH ženskega para PATRICIJA DELAČ IN SARA BESAL, ki je obenem največji dosežek v zgodovini Ju-jitsa. Tako imamo skupaj iz velikih tekmovanj že 23 medalj, samo letos 10.

  • Velik uspeh je tudi uvrstitev 13 naših članov v kadetsko, mladinsko ter člansko reprezentanco, kar je največ uvrstitev v drž. reprezentanco do sedaj,

  • Uspešni smo bili tudi pri organizaciji dveh tekem, in sicer finale v duo sistemu ter prvič, ko smo bili organizator mednarodnega turnirja SIBOR OPEN 2017,

  • Skupaj je v Siborju že 12 mojstrov in letos smo dobili tudi mojstrico ju-jitsa 2. Dan. Kot posledica odličnih rezultatov je tudi 15 kategoriziranih športnikov priznanih s strani OKS, kar je daleč največ v Kočevju in Ribnici. Od tega prvič 2 svetovni razred, ki je najvišji za ju-jitsu, 6 perspektivnih razredov in 7 mladinskih razredov.

  • Za uspešno delo smo bili v letu 2017 na dveh podelitvah za športne in trenerske dosežke in sicer pri JJZS-13x in 10 občinskih priznanja ter trije sprejemi pri županu občine Ribnica, Kočevje in Sodražice za izredni uspeh naših članov na Svetovnih in Evropskih prvenstvih. Prvič pa smo prejeli tudi 3 priznanja OKS za izreden uspeh na Svetovnih igrah.

  • Uspešni smo bili tudi pri širjenju ju-jitsa v tem koncu Slovenije. Tako imamo sedaj v Siborju 15 različnih skupin v 4 občinah, 150 aktivnih članov in več kot 200 članov. Pri nas je v desetih letih treniralo skoraj 900 članov.

Predsednik SIBORJA

Elvis PODLOGAR