Ekskluzivno: Zaposleni Snežnika d.d. proti odstavitvi direktorja Rupnika, ki jo želi izvesti dir. SiDG Zlatko Ficko

0
3689
Foto: Zlatko Ficko (levo) in Julijan Rupnik (desno) Vir: eustafor.eu, STA
Pred kratkim so Slovenski državni gozdovi d.o.o. (SiDG), postali večinski lastniki podjetja Snežnik d.d. in kot kaže, bo prva kadrovska čistka direktor podjetja g. Julijan Rupnik, čemur pa zaposleni odločno nasprotujejo. Pred tem je sicer SiDG zamenjal že nadzornike družbe in s tem dvignil prvi val prahu, a zamenjava direktorja je dejansko prvi kadrovski manever Zlatka Ficka, ki se dotika vseh zaposlenih.
Julijan Rupnik je podjetje Snežnik d.d. prevzel, ki je bilo le-to v dolgovih in ga v nekaj letih trdno postavil na noge, saj so že v letu 2015 poslovali s skoraj milijonskim dobičkom. Naslednje leto je kot v.d. direktor prevzel državno podjetje SiDG d.o.o. a kmalu za tem je tudi odstopil. Uradno je bil vzrok osebne narave, neuradno pa naj bi odstopil, ker ni želel biti del iger pod mizo, ki so se začele odvijati na SiDG-ju. Za direktorja je bil imenovan Miha Marenče, njegova desna roka pa je bil Zlatko Ficko. Aprila 2014 je nadzorni svet družbe SiDG za glavnega direktorja imenoval Zlatka Ficka, ki je takoj odpustil starega direktorja.
Kot zanimivost lahko omenimo, da je bil Julijan Rupnik tudi kandidat za občinskega svetnika v občini Kočevje na listi, ki jo je ustanovil ravno Zlatko Ficko, njeno ime pa je bilo “Za Kočevsko” oz. skrajšano ZaK. Kmalu po neuspehu Zlatka Ficka oz. ZaK-a na lokalnih volitvah se je njuno sodelovanje zaključilo. Rupnik je odstopil iz ZaK-a in v občinskem svetu deluje kot samostojni svetnik. Ficko in Rupnik sta si v študentskih letih tudi delila sobo v študentskem domu in sta bila prijatelja, zato bil je njun razhod v ZaK-u pravo presenečenje. Rupnik do danes ni želel podrobneje komentirati ne izhoda iz ZaK-a ne odhoda iz direktorskega mesta na SiDG, ni pa naključje, da je oboje povezano z Zlatkom Fickom.
Zlatko Ficko je bil na SiDG-ju najprej pomočnik direktorja na predlog nadzornega sveta, ki ga v večini nadzoruje DESUS. V Dnevniku so celo zapisali, “da se danes imenovani glavni direktor ni nikoli ukvarjal z gozdno proizvodnjo in da nima v razpisu zahtevanih vodstvenih izkušenj, zna pa uspešno krmariti v političnih vodah (bil je član LDS in Zares, zdaj je v stranki DeSUS).” (Vir: STA)
Zaključek zgodbe je skoraj zagotovo jasen. Julijan Rupnik bo na koncu verjetno moral oditi in karavana bo šla naprej. Za Snežnik d.d., ki zaposluje 200 ljudi, od tega je 60 invalidov v ločenem invalidskem podjetju, pa prihodnost ni jasna, saj Zlatko Ficko še ne ve kaj z njim. 
Pismo zaposlenih:

Vabljeni v petek 15.9.2017 ob 8:00 na podjetje Snežnik d.d., Kočevska Reka 1b. na nov politični odstrel lovca/direktorja SIDG g. Ficka. Najprej se je lotil nadzornikov podjetja Snežnik d.d., danes pa smo bili delavci seznanjeni, da bo odstavil tudi našega direktorja g. Rupnika.

G. Rupnik je bil Židanov kandidat za vodenje SIDG, ki je odstopil najverjetneje prav zaradi Ficka, kateri zdaj vodi to družbo (sporno imenovanje).