Prepoved psov na glavni plaži rudniškega jezera razburila nekatere občane

0
1641
Prepoved psov so s črnim flomastrom "odpravili" kar občani. Foto: Uredništvo

Na glavni plaži kočevskega jezera se je pred nedavnim pojavila tabla, ki na glavni plaži prepoveduje ribolov, hranjenje živali, vožnjo z motornimi vozili in nenazadnje tudi pse. Zaradi slednjega se je na družbenih omrežjih sprožil plaz kritik ogorčenih občanov. Odločili smo se, da Občino Kočevje povprašamo o razlogih za takšno prepoved in kaj le-ta sploh pomeni.

Kot so zapisali v odgovoru, se je Občina za prepoved psov odločila na podlagi pobud mnogih občanov, prepoved pa velja le na glavni plaži, in sicer zgolj za kopanje psov. »Lastniki psov so s svojimi ljubljenčki vedno dobrodošli na jezeru, jih pa seveda prosimo za obzirnost do ostalih uporabnikov plaže,« so sporočili z občinske uprave. »Tabla med drugim prepoveduje tudi ostale aktivnosti, ki ne sodijo v prostor, ki naj bo namenjen preživljanju prostega časa, kopanju, druženju. Smo pa tablo sedaj še enkrat adaptirali in sedaj bolj jasno sporoča, da psom ni prepovedan vstop temveč le kopanje.«

Takšna prepoved na urejenih kopališčih ni nič neobičajnega. Kopanje psov je namreč že dlje časa prepovedano na kopališčih Blejskega jezera, na Bohinjskem jezeru pa prepoved velja za celo jezero.