Ribniška zmaga z grenkim priokusom

0
294

Rokometaši Riko Ribnice so po pričakovanjih vknjižili točki v tekmi drugega kroga državnega prvenstva proti Dobovi, a z igro niso posebej navdušili. Ne gledalcev, še manj pa trenerja Siniše Markote,ki je bil posebej kritičen do igre v obrambi. Izidi tekme, ki je bila odigrana pred 200 gledalci, je bil 36:31, v polčasu so gostitelji vodili z 18:14.

»To je grenek priokus. Ekipa se je vrnila k starim navadam iz preteklih sezon. Občutili so, da lahko zadenejo v napadu, v obrambi kot, da niso znali ali niso hoteli igrati. Ne vem, kaj se je dogajalo. Dobova nas ni presenetila, a ponavljam, prejeli smo 31 zadetkov, kar je nedopustno,« je po tekmi grmel Dalmatinec na klopi suhorobarjev. V zmagovalni ekipi je bil Janez Skušek s 14 zadetki, od tega jih je deset zabil s streli s sedmih metrov, najboljši domači strelec, pri gostih pa jih je Dorijan Markušić dosegel osem .

In še novička ob koncu rokometnega vikenda v Ribnici: Mladinci Riko Ribnice so tudi v drugi kvalifikacijski tekmi za obstanek v prvi državni mladinski ligi ostali praznih rok. Sviš iz Ivančne Gorice je Ribničane v povratni tekmi, tako kot v prvi prejšnji teden, včeraj premagal za štiri zadetke razlike, izid je bil 27:23.

(mgć)