Ribniška zmaga za slovo od sezone in potrditev prvega mesta

0

Rokometaši Riko Ribnice so v tekmi 14. kroga, sicer zadnji v tej sezoni, v vseh pogledih zasluženo premagali Škofjo Loko s 27:26. S temi točkami bodo Ribničani prezimili na prvem mestu, drugo uvrščeni Koper, s katerim se bodo pomerili v nadaljevanju prvenstva 9. februarja, pa zaostaja za dve točki.

Gostom je na začetku kazalo bolje, Ribniško nezanesljivost so kaznovali z vodstvom štirih zadetkov v 21. minuti in imeli možnost v treh napadih doseči zadetek več. Dogovor gostiteljev v slačilnici med premorom je bil, da s kritjem Aleksa Kavčiča, najboljšega strelca gostov, otopijo konico njihovega napada, več pozornosti pa naj namenijo tudi obrambi. Prizadevnost se je izplačala, v 36. minuti je Jure Klun strelom s krila izenačil na 16:16, ta izid je hkrati nakazal rahlo dominacijo gostiteljev vse do konca srečanja. Slednji so namreč po zaslugi izjemnega kapetana Blaža Nosana, ki je pet od šestih zadetkov dosegel v drugemu polčasu, skozi vodili z dvema ali tremi zadetki razlike, Škofjeločanom pa je iskrica upanja zasijala v 59. minuti, ko je pri izidu 26:25 Jošt Perovšek ubranil strel krilnega igralca gostov.

»Srečanje smo začeli slabo, raztrgano, skratka nismo bili pravi. Loka si je v tem obdobju igre priigrala štiri zadetke naskoka in imela trikrat možnost za zadetek več. Med polčasom smo se le zbrali in dvignili glave, uspelo nam je s tesnim kritjem odrezati njihovega najboljšega strelca Kavčiča, takrat je konica napada gostov otopela. Kmalu smo jih ujeli in prejeli tri zadetke s kril. Če bi jih takrat ustavili, bi bila na koncu razlika višja, tako se je tekma nadaljevala z negotovostjo. A ne glede na vse, mojim fantom čestitam na zmagi in prizadevnosti v vseh pogledih, Loki pa na fer in korektni igri,« je kakopak zadovoljen povedal domači trener Siniša Markota.

Da bo o zmagovalcu odločala vsaka žoga, ni dvomil niti trener Loke Robert Beguš. »V zadnjih letih so srečanja med Ribničani in Škofjeločani vedno negotova. Tako je bilo tudi tokrat. Po odličnem prvem polčasu smo manj pokazali v nadaljevanju, čeprav se nam je ponudila možnost, da ob koncu sežemo po točki. Tokrat se pač ni izšlo,« so bile njegove besede.

(mgć)