Riko Ribnica in Koper sta se razšla z delitvijo točk

0
423
dav

Tekma 6. kroga v končnici državnega rokometnega prvenstva za naslov državnega prvaka med Riko Ribnico in Koprom 2013, neposrednima tekmecema za tretje mesto, se je končala z delitvijo točk. Izid srečanja, ki ga je napeto spremljalo 450 gledalcev, je bil 24:24, v polčasu so gostje vodili s 13:12.

A pozor, mirno lahko zapišemo, da je tokrat gostiteljem, ki so si po izdatni prednosti v zadnji minuti zaslužili dve točki, hrbet obrnila tudi boginja zmage. Zagotovo bo za vselej ostalo zapisano v rokometni povesti ne le ribniškega kluba, da je ekipa, ki je imela 30 sekund pred koncem dva zadetka prednosti in še žogo v svojih rokah v napadu, ostala brez ene točke. Pri izidu 24:22 so Ribničani namreč zgrešili napad, Koprčani pa so hitro dosegli zadetek. Deset sekund pred koncem so znova ostali brez žoge v napadu, gostje so v proti napadu pred devetercem izsilili prekršek za izključitev in kazen s sedemmetrovko. Podarjeno so izkoristili in se namesto Ribničanov točke veselili kot zmage.

Sicer so domačini na krilih nepremagljivega vratarja Marka Klariča, ki je zbral kar 16 obramb in se vpisal tudi med strelce z zadetkom iz svojih vrat, srečanje začeli podjetno. Povedli so s 5:2, kar je bila najvišja prednost na srečanju, do konca pa je bil izid največkrat izenačen oziroma s stalnim vodstvom gostiteljev z zadetkom ali dva.

»Kaj naj rečem, videli ste, zmago smo imeli v roki, in je izpustili,« je dejal Damijan Škaper, za katerega je bil to krst trenerju prve ekipe po odhodu dosedanjega trenerja Roberta Beguša.

Koprčani so lahko zadovoljni z Ribniškim darilom ob koncu tekme. Trener Zoran Jovičič dodaja, da so si točko tudi zaslužili.

Pri Ribničanih, ki niso mogli računati na Nika Henigmana, ki je pod suspenzom zaradi izključitve v Mariboru na pokalni tekmi proti Gorenju, je bil z osmimi zadetki najboljši strelec njegov reprezentančni soigralec Jan Grebenc, pri Kopru jih je prav tako osem dosegel Adam Bratkovič. Škaperjevo četico čaka v soboto še težja naloga, v Ribnico namreč prihaja drugouvrščeno Gorenje.

(mgć)