Rokometaši Riko Ribnice presenetili Gorenje

0
675

Rokometašem Riko Ribnice je uspel veliki met, saj so v 7. krogu končnice državnega prvenstva, v skupini za naslov prvaka, za mnoge presenetljivo, a po poteku dogodkov na igrišču, povsem zasluženo odščipnili točki Gorenju. Šaleške ose so po izborjeni točki na domačem igrišču proti Celjanom minulo sredo, v soboto igrišče v Ribnici zapustile sklonjenih glav in stisnjenih rok nasprotniku. Izid tekme, ki je bila odigrana pred 500 gledalci, je bil 27:23, v polčasu pa 12:9. Trener gostov Borut Plaskan ni skrival razočaranja in objektivne presoje igre njegove ekipe oziroma prizadevnosti gostiteljev. »Vse ste videli. Zaslužena zmaga Ribničanov,« je poudaril.

Po obetavnem začetku in vodstvu z 2:0 gostov so suhorobarji prevzeli pobudo in sredi prvega polčasa izenačili na 4:4, deset minut pozneje pa so vodili s štirimi zadetki, 9:5. Obramba je delovala usklajeno, gostje nikakor niso našli ključa do domačih vrat tudi v drugem polčasu, ko se je izid lomil do 40. minute. V zadnji tretjini tekme so rumeno-črni naredili preveč napak, natančni Ribničani pa so premišljeno polnili njihovo mrežo, in imeli v 50 minuti ob izidu 23:19 drugo najvišjo prednost štirih zadetkov. Neučakanost je Gorenje stala tudi nepremišljenih dejanj njihovih igralcev, saj sta bila v končnici zaradi ugovarjanja izključena dva igralca gostov, kar je gostiteljem olajšalo pot do zaslužene in čiste zmage. »Fantje, kapo dol. Igrali so natanko tako, kot smo se domenili,« je dejal domači trener Damijan Škaper.

Pri zmagovalcih se kot najboljša strelca s po petimi zadetki podpisujeta Janez Skušek in Jan Grebenc, pri Gorenju pa je imel najbolj natančno roko Matjaž Brumen, ki je domača vratarja premagal sedemkrat. V tekmovanjih sedaj prihaja reprezentančni premor, osmi krog bo na sporedu 13. maja, ko bodo Ribničani gostili aktualne državne prvake, ekipo Celja Pivovarne Laško. Po izgubljeni točki proti Kopru in tej zmagi so Ribničanom na široko odprta vrata proti tretjemu mestu ob koncu prvenstva.

(mgć)