V Kostelu 28 hiš izstopalo s praznično okrasitvijo

0

Komisija v sestavi: dr. Stanko Nikolič, Marija Zdravič, Bojana Selan in drugi je ugotovila, da je bilo v letu 2017 okrašenih še več hiš kot v preteklih letih. Komisija si je ogledala vse okrasitve po razpisu in najlepše okrašenim podelila nagrade. Te so: domačija Sovič Vas, domačija Kolenc Vas, domačija Pelcar Oskrt, domačija Cimprič Vas, Katica Grgurič Vas, Rauh Jože Vas, domačija Klobučar Vrh, domačija Nikolič Hrib, družina Šakič Briga, družina Jurkovič Gotenc, domačija Marinč Gotenc, domačija Ofak Anton Potok, družina Zdravič-Malnar Kuželj, družina Malnar Padovo, domačija Črnkovič Dren, balkon Janeš Potok, domačija Dolšak Potok, Rački Špela Potok, Rauh Tine Vas, domačija Bojc Vas, vikend družine Abdakovič Vas, domačija Klarič Potok, družine Zdravič-Bauer-Ožanič Dren, družina Štimac Potok, gasilni dom Vas-Fara, Zavod za kulturo in turizem Kostel, Občina Kostel in jaslice v župnjiski cerkvi v Fari ter drugi.

Poleg 60 in več okrašenih objektov, ki si jih je komisija ogledala, je ocenila, da jih 28 zgoraj naštetih posebej izstopa. Pohvalna je tudi ugotovitev, da redko katera hiša nima vsaj minimalne praznične okrasitve. Naše društvo je verjetno edino na Kočevskem, ki si prizadeva nagraditi trud ljudi, da v božično-novoletnem času z osvetlitvijo svojih domov polepšajo okolico in prispevajo k prazničnemu vzdušju.

Komisija se vsem tekmovalcem iskreno zahvaljuje in jih vabi, da se udeležijo natečaja tudi prihodnje leto v božično novoletnem času.

Predsednik TŠD Kostel:

Dr. Stanko Nikolič