V Ribnici zaživel Nogometni klub Ribnica

0
995

Od januarja letos v Ribnici deluje nov Nogometni Klub RIBNICA. Ideja o novem klubu je zrastla iz želje, da se tudi v Ribnici uveljavi šola nogometa in futsala, kot je razvita v španskem delu Evrope. Cilj kluba je vzgojiti dobre nogometaše ter ekipo, ki bo igrala futsal in nogomet na visokem nivoju.

Treningi, vizija in cilji NK Ribnica

Treningi v NK Ribnica so jasno zasnovani in prilagojeni vsaki starostni selekciji. Največji poudarek je na trenerjih, ki so strokovno usposobljeni za delo z otroci. Prednost trenerjev NK Ribnica je med drugim individualno treniranje vsakega otroka, glede na njegove potrebe.

Trener predstavlja vzor igralcem. Je steber dobre, energične in učinkovite ekipe. Ekipa z dobrim trenerjem napreduje, dosega nadpovprečne rezultate ter razvija igralce ne le na športnem, ampak na vseh področjih, ki jih šport preplete – razvija medsebojno spoštovanje in tovarištvo, športni fairplay, spoštovanje avtoritete, sodelovanje in timsko doseganje uspeha, strpnost, vztrajnost, discipliniranost, motoričnost, ljubezen do gibanja in športa, osebno urejenost, točnost, razvijanje delovnih navad in osebne higiene.

Vodja trenerjev v NK Ribnica je Lado Grgurič. Je uveljavljen trener, z licenco Uefa futsal B in nogometno licenco C, predavatelj pri Zvezi nogometnih trenerjev Slovenije ter avtor knjižne zbirke »Futsal od A do Ž«. Generacije letnika 2006, 2007 in 2008, ki so se razvijale pod njegovim okriljem v drugem klubu, imajo neverjetno statistiko. Grgurič jih trenira peto leto zapored po programu, ki ga opisuje v svoji zbirki knjig o futsalu. Uspešnost programa kaže spodnja statistika zadnjih nekaj sezon:

Sezona

Odigrane tekme

Št.zmag

Neodl. izidi

Porazi

Doseženi zadetki

Prejeti zadetki

Gol razlika

2014/2015

16

15

1

0

71

11

+60

2015/2016

23

22

1

0

141

9

+132

Polovica

2016/2017

7

7

0

0

45

4

6,42 golov na tekmo

NK Ribnica na mednarodnem nogometnem turnirju – VI. Lion’s Cup 2017

Kljub dejstvu, da je klub šele dobro zaživel, je bila ekipa zelo aktivna. Selekcija U11 je v obdobju štirih mesecev odigrala pet prijateljskih tekem in se 11.6.2017 udeležila največjega mednarodnega turnirja na stadionu Portoval v Novem Mestu, na katerem je sodelovalo več kot 100 ekip iz različnih držav oz. več kot 900 otrok.

Ekipa NK Ribnica se je uvrstila med 5 najboljših ekip v kategoriji U11. Otroci so na turnirju pokazali znanje, borbenost, akcije, predanost nogometu in izjemno dobro igro ter zelo uspešno zastopali Ribnico na mednarodnem nivoju. Čestitke igralcem in trenerju.

Informativni vpis otrok v NK Ribnica

Od 15.6. dalje poteka vpis otrok letnika 2006 in mlajših.

Prijavni obrazec je na voljo na spletni strani www.nkribnica.si, prijava pa je mogoča tudi po elektronski pošti na naslov: info@nkribnica.si.

Urniki treningov in selekcije futsala in nogometa bodo objavljeni naknadno na spletni strani.

Za dodatne informacije pokličite na tel. ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­041 393 490.