30 let Balinarskega kluba Sodražica

0

Na začasno urejenem igrišču ob Bistrici, na lokaciji, kjer je bilo pozneje zgrajeno stanovanjsko naselje, je pred tridesetimi leti seme posejal Balinarski klub Sodražica. Malokdo je računal, da bodo zgolj rekreativni začetki te igre kmalu prevzeli številne Sodražane, ki so stopali v vrste kluba in tako prevzeli primat večdesetletni tradiciji namiznega tenisa. Začetkov se še kako dobro spominja tudi Jože Košmrlj, ustanovitelj in predsednik kluba prvih 13 let, ves čas pa je tudi med najboljšimi posamezniki v ekipi. »Ob rokometnem igrišču, kasneje je bila zraven zgrajena tudi Športna dvorana, smo zgolj s prostovoljnim delom postavili pokrito igrišče z električno razsvetljavo, zagotovo najlepši tovrstni objekt v državi. Kaj naj drugega še rečem, kot, da smo na to lahko zelo ponosni.«

Balinarski klub Sodražica je vsa leta stabilen, izidi se gibljejo med dobrimi uvrstitvami v regionalni in drugi ligi, kjer so letos zasedli peto mesto. V isti ligi bodo nadaljevali tudi jeseni, s kadrom iz svojih vrst, ki ga tudi izobražujejo. Mlada upa, ki bosta z (igralsko) starejšimi možmi skušala ekipi dati širino, sta Tilen Starčevič in Kristjan Mlakar.

Ob jubileju so pripravili močen turnir s šestimi ekipami in medse povabili tudi najboljša slovenska balinarja, sicer nekdanja in sedanja svetovna prvaka, Damjana Sofronijevskega in Davorja Janžiča.

(mgć)