Aktivnosti Društva Amonet v preteklem mesecu

0

V oktobru smo članice Društva Amonet pričele s tečajem osnovne konverzacije v angleškem jeziku. V sproščenem vzdušju smo pod strokovnim vodstvom Jasmine Čajo že usvojile prve fraze in povadile dialoge predstavljanja in vljudnostne konverzacije. Nadaljevale smo z opisovanjem sebe in svoje družine. Učenje gre v dobri družbi hitro od rok.

Udeleženke krožka Reiki 1 smo poglobile svoja znanja o bioenergiji in biopolju človeka ter se pogovarjale o različnih vidikih bioterapije. Čaka nas še spoznavanje teoretičnega ozadja reiki-ja in iniciacija v prvo stopnjo.

V ciklu Pozitivna psihologija je Suzana Selan Perovšek pripravila predavanje o samopodobi. Naučili smo se nekaj tehnik, da bomo v prihodnje bolj prijazni do sebe.

Pravi hit je bila delavnica Naravna kozmetika. Simpatična Ana Ličina, strokovni vodja pri Šoli aromaterapije, nam je najprej na kratko predstavila prednosti naravne kozmetike. Zatem pa smo skupaj pripravile naravno mazilo iz oljčnega olja, čebeljega voska in eteričnega olja. Ali ste vedeli, da na leto porabimo 4 do 6 kg kozmetike, da industrijska kozmetika obremenjuje telo, naravno kozmetiko pa praviloma lahko pojemo?

Dogajanje v Društvu smo obogatili z avtobusnim izletom po širši kočevski okolici. Kljub ne preveč prijaznemu vremenu je bilo spoznavanje kočevarskih vasi izjemno. Vedno zanimiv Miha Petrovič nas je vso pot navduševal s svojim poznavanjem zgodovine in umetnosti, s svojimi iskrivimi vložki pa je poskrbel, da je bilo počutje na avtobusu zelo »sončno«. Občudovali smo freske v cerkvi Sv. Treh Kraljev v Črnem Potoku, se zapeljali skozi Kočevsko Reko, si ogledali rojstni kraj Petra Kozlerja in ostanke parne žage v Jelendolu. Večina še ni slišala za ostanke halstatske gomile v Gorenju, pa tudi obisk Poloma in Seča je bil za nekatere edinstveno doživetje. Prijazna lastnica Okrepčevalnice Srna nam je skuhala dobro kavico, izlet pa smo zaključili z občudovanjem edinstvene v nazarenskem načinu naslikane celopostavne freske svetnikov v prezbiteriju cerkve sv. Mihaela.

Z zanimivim in raznovrstnim programom nadaljujemo tudi v mesecu novembru.

Bolj podrobno se o dejavnostih lahko informirate na spletni strani www.drustvo-amonet.si , lahko pa nas tudi spremljate preko FB strani @DrustvoAmonet.

Društvo Amonet

Komentarji