Alen Vogrinec – Kočevar, ki je zrasel ob Rinži

0

Kot samouk je ljubil glasbo in se vedno zatekal v svoj svet, ki je bil usmerjen le v to, kar je povezano s petjem in igranjem. Pri svojih 16-ih letih je napisal in uglasbil svoj avtorski prvenec Tiha noč, ki je doživel velik uspeh in katerega še danes ljudje z veseljem poslušajo.

Po nastopu na Slovenija ima talent leta 2011, se je Alen s svojo avtorsko pesmijo Berač in nekaj večjih nastopih umaknil iz javnosti, saj se je želel bolj posvetiti svoji sedem-članski družini. Kljub temu je ostal ostal trdno povezan z glasbo in se po nekaj letnem premoru vrnil na slovensko glasbeno sceno. Sprejel je sodelovanje z mlado pevko Vanjo Kuštrin, s katero sta posnela duet Naj odide, ki je od poslušalcev prejel res dober odziv. S skladbo sta se predstavila tudi na RTV Slovenija v oddaji Dobro jutro, kjer sta ponovno dobila potrditev, da delata v pravi smeri. Nastopila sta tudi na dobrodelnem koncertu Neurje v Črnomlju 2018, saj – kot pravita – nihče ne ve, kaj ga čaka jutri.

Alen je pred kratkim izdal še eno novo skladbo z naslovom Nori ženski svet, in sicer v dveh verzijah – v slovenščini in v hrvaščini, ki ga lahko že slišimo na radijskih postajah. Odločil se je, da bo video spot te pesmi posnel na Kočevskem, ki bo uradno objavljen 29. julija.

Predstavljamo vam nekaj utrinkov s snemanja in se obenem zahvaljujemo vsem, ki so kakorkoli prispevali v ustvarjanje in realizacijo prvotne ideje ter z ekipo preživeli prav poseben dan pri nas na Kočevskem.

Nataša Vogrinec

Komentarji