Božično novoletni koncert v Ribnici

0

Občina Ribnica in območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti sta pripravila že 28. božično-novoletni koncert.

Na odru ribniške športne dvorane se je zvrstilo preko sto nastopajočih, večina iz ribniške občine, pa tudi iz Ljubljane, Sodražice in Kočevja. Tudi tokrat je bil večer razdeljen na dva dela: božični in novoletni. Božičnega sta ob koreografiji ribniških skavtov z lučkami miru odprli sestri Lea Likar in Petra Ilc, s tradicionalno Sveto nočjo.

Večer, ki ga je domiselno povezoval Marko Modrej pa so nadaljevali Ribniški pihalni orkester, Vokalna skupina Anamanka, Oktet Gallus, baletke Zavoda VISK: Anja Cvar, Tjaša Ogrinc, Živa Oražem, Tija Blatnik, Žana Knavs, Zala Lavrič, potem Društvo mažoret in plesalcev Ribnica ter Tony Cater Jazz band z Manco Arko. Številne obiskovalce koncerta je v praznični poslanici nagovoril tudi župan Jože Levstek, vrhunec večera pa je bila predaja bona v vrednosti 5.000 evrov Zavarovalnice Adriatic Slovenica ribniškemu zdravstvenemu domu. Civilna iniciativa je namreč sredi leta zavihala rokave in začela voditi dobrodelno akcijo za posodobitev fizioterapije v Zdravstvenem domu Ribnica; do sedaj so s pomočjo donatorjev, posameznikov zbrali že preko 26. tisoč evrov. Ček je direktorici ZD Ribnica dr. Lidiji Šmalc predal Anton Marušič, direktor Zavarovalnice Adriatic Slovenica, poslovne enote Postojna.

Tradicionalno so koncert zaključili ribniški godbeniki z Radetzky maršem. »Lep koncert, veliko obiskovalcev. Tako se poslavljamo o starega leta,« je dejala Alenka Pahulje, vodja ribniške izpostave območnega sklada za kulturne dejavnosti.

Komentarji