Čarobni Božičkov vrt v Kostelu

0
Foto: Uroš Jelenovič

Tudi v letošnjem veselem decembru je v Kostelu Božiček postavil svoj čarobni vrt in ga napolnil z dogodki, ki so se in se še bodo zvrstili skozi praznični mesec. Seveda je najprej v goste povabil svojega prijatelja sv. Miklavža, ki je otroke razveselil 5. 12. v župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja pri Fari. Za lep glasbeni program so poskrbeli otroci OŠ Fara.

12. 12. je zasijal Čarobni Božičkov vrt v Vasi. Otroci iz vrtca Fara so okrasili smrečico, dosedanja županja občine Kostel, gospa Lili Butina in novoizvoljeni župan, gospod Črnkovič sta prižgala praznične lučke. Obiskovalci so lahko uživali v pestrem programu, ki so ga oblikovali otroci iz vrtca Fara, harmonikarja Mark Poje in Lan Ržen, Zimzelenke in Kofetarce, kot sta poimenovani plesna in dramska skupina Društva upokojencev Kočevje. Ves čas prireditve se je bilo možno okrepčati s toplimi napitki in dobrotami, ki so jih pripravili člani kostelskih društev. Na prazničnih stojnicah domačih rokodelcev je bilo moč najti darila za decembrsko obdarovanje.

Tudi Božiček je poskrbel za novost. Postavil je nabiralnik, v katerem zbira želje vseh, ki obiščejo njegov čarobni vrt. Za zaključek pestrega dogajanja smo se pozabavali še z domačo tamburaško skupino Dupljak.

Nives Rauh

Komentarji