Člansko svetovno prvenstvo v ju-jitsu – Wroclaw 2016

0

Med 25. in 27.11. 2016 je v mestu Wroclaw na Poljskem potekalo Svetovno člansko prvenstvo v ju-jitsu borbah, duo sistemu in ne-wazi, katerega se je udeležilo 49 držav sveta in preko 500 tekmovalcev. Prvenstva se je pod okriljem Ju-jitsu zveze Slovenije udeležilo tudi 6 slovenskih reprezentantov, ki so barve Slovenije zastopali več kot dostojno. Odlično!

Člani Sibor Inotherm so se prvenstva udeležili z 1 parom, in sicer v ženskem duo sistemu Sara Besal ter Patricija Delač, ki sta tekmovanje imele že prvi dan, v petek, 25.11.2016, in imele v svoji kategoriji 7 nasprotnic iz 6 držav. Prav tako pa je bil za obe tudi prvi nastop v članski kategoriji.

Po temeljitem ogrevanju Sare in Patricije sta imeli v prvem krogu borbo proti aktualnim prvakinjam Avstrijkam. Članici sta pokazali dobro borbo, vendar sta morali priznati poraz proti izkušenim Avstrijkam. Drugo borbo pa sta imeli proti Grkinjam, ki sta jih prepričljivo premagali z rezultatom 84:76, kar pa je že pomenilo borbo za popoldanski mali finale in boj za bron. Sledilo je ponovno ogrevanje in priprava na borbo za 3. mesto proti Italijankam, za katero so bila pričakovanja velika, ampak seveda realna. V malem finalu sta bila oba para v začetku izenačena, nato pa sta naši članici dali v prestavo višje in prepričljivo premagali starejše Italijanke z 93,5:88 in osvojili 3. mesto na svetu med članicami, kar je tudi prva medalja med člani za Sibor.

Prvenstvo je bilo uspešno tudi za našega reprezentanta Benjamina Laha, ki je postal svetovni prvak v borbah do 94 kg.

V 10-letnem delu v Siborju smo tako dosegli 12 medalj na najvišjih prvenstvih, dočakali pa tudi 13 med člani. Zopet gredo čestitke tudi ostalim trenerjem, selektorju, staršem in drugim članom, ki so pripomogli temu edinstvenemu uspehu, ki je prvi v občini Kočevje.

Še enkrat se zahvaljujemo sponzorjem prvenstva INOTHERM, BUDOSHOP, OPTIKA JANEZ POZNIČ, MICROERA JOŽE ŠILC, ELDAMEDO, PENZL S.P., PLINOVODI, TRIGLAV, SAVA, NLB, GAJBA, MELAMIN ter ostali sponzorji, ki so pomagali pri udeležbi na tem in vseh ostalih tekmovanjih.

Elvis Podlogar, Sibor Inotherm

Komentarji