Dober odpor kočevskih odbojkarjev proti Šoštanj Topolšici

0

V soboto, 24. 02. 2018 smo v telovadnici OŠ Zbora odposlancev gostili vodilno ekipo II. DOL – Šoštanj Topolšico, ki je do sedaj izgubila le enkrat. Zaradi različnih poškodb in obveznosti smo igrali z močno pomlajeno ekipo, saj so v prvi postavi začeli kar trije kadeti in sicer Blaž, ki je zaigral na mestu korektorja, Vladimir in Nik pa na mestu blokerja. Sprejemalca sta bila David in Primož, podajal je Aleš, libera pa je igral Rozi.

V prvem nizu smo odlično sprejemali servis in bili presenetljivo zelo uspešni tudi v napadalnih akcijah, kjer so se izkazali predvsem Blaž, Primož in David. Žal so ob koncu niza v veljavo prišle izkušnje in predvsem večja kakovost nasprotnika, ki je tako zmagal 25 : 21. V drugem nizu smo Davida zamenjali z s še enim kadetom Galom, na mesto Vladimirja je vstopil Vito, podajal pa je Luka. Žal se pomlajena ekipa ni najbolje znašla in niz smo gladko izgubili s 25 : 13. Tudi v tretjem nizu ni bilo nič bolje, saj smo prejeli dve seriji močnih začetnih udarcev in niz je bil izgubljen.

Kljub porazu pa smo lahko zadovoljni z napredkom nekaterih igralcev, predvsem Blaža, ki je pogumno zaključeval napade. Tekme v II. DOL so očitno prezahtevne za naše kadete, vendar pa je letošnja sezona odlična učna ura, kaj moramo v prihodnosti izboljšati, da se bomo lahko kosali z ekipami druge lige.

Naslednji vikend odhajamo k predzadnje uvrščeni ekipi Žirovnice, v soboto imamo prijateljski turnir v MINI odbojki na Brezovici, v nedeljo pa svoje tekmovanje nadaljujejo starejši dečki s tekmami v Ljubljani.

Aleš Drobnič – MOK Kočevje

Komentarji