Dobrodelnost – na mestni ploščadi delili brezplačne obroke

0

V četrtek,  20. 12. 2012, so v eni izmed hišic na mestni ploščadi delili brezplačne obroke namenjene finančno šibkejšim občanom in občankam.

V četrtek,  20. 12. 2012, so v eni izmed hišic na mestni ploščadi delili brezplačne obroke namenjene finančno šibkejšim občanom in občankam, ki so v mrzlih decembrskih dneh z veseljem sprejeli ponujeno hrano ter poklepetali z ostalimi obiskovalci in njihovimi dobrotniki. Krajevna skupnost Kočevje – mesto ter vaško društvo Mahovnik sta iz zadnje sejmnine krajevne skupnosti zbrala več kot 200 €, kar je zadostovalo za približno sto obrokov jote. Povod za takšno odločitev je bila pomoč tistim ljudem, ki si toplega oziroma polnega obroka ne morejo privoščiti  vsak dan, mednje pa spadajo tako brezdomci kot tudi vsi ostali ljudje, ki jih je kriza še posebej prizadela.

V Kočevju živimo v vsestranskem pomanjkanju in vsak posameznik se po svojih najboljših močeh trudi, da bi kar najbolje preživel svoj dan, zato je vsakršna pomoč bodisi radodarna bodisi skromna vedno zelo dobrodošla. Jože Corel, predsednik Krajevne skupnosti Kočevje, pa je stanje krize na Kočevskem komentiral: »To je katastrofa. Mislim, da se stanje ne izboljšuje, ker je vedno več ljudi prijavljenih na Zavodu za zaposlovanje. Nekaj takšnih dobrodelnih dogodkov je že bilo, upamo pa, da jih bo še kaj.«

Slovenci, predvsem Kočevci, pa se moramo zavedati, da bo kmalu spet bolje, saj se časi z vsakim trenutkom spreminjajo, z njim pa se spreminjamo tudi mi. To neprijetno obdobje bo minilo, tako kakor je do sedaj še vsako.

 

Nastja Gorjup

Komentarji