Domača tekma MOK Kočevje z Žužemberkom

0

V soboto, 09.12.2017 smo bili v telovadnici OŠ Zbora priča lokalnemu dolenjskemu derbiju, ki pa ni postregel z napeto tekmo, saj so bili gostje iz Žužemberka prezahteven nasprotnik za našo ekipo, ki je tokrat nastopila brez našega izkušenega libera Roberta Levstika, katerega je zamenjal Edrian.

Tekmo smo zelo dobro začeli in hitro povedli 5:1, vendar smo takoj začeli delati napake pri sprejemu servisa, kjer imamo že celo leto velike težave in Žužemberk nas je ujel na 8. točki. Nekaj časa smo nato še uspeli držati stik z gostujočo ekipo, vendar sta bila razpoložena Jure in Primož premalo, da bi lahko računali na zmago. Težave s sprejemom so se nadaljevale, tako da je Žužemberk v serijah osvajal točke in prvi niz mirno pripeljal do zmage. Tudi v drugem nizu ni bilo mnogo bolje, saj so gostje močno pritiskali s servisom, sami pa smo v tem odbojkarskem elementu naredili preveč napak. Ko so nekaj žog v polju ujeli še Bernardu in Primožu, iz rokava potegnili še zadnje orožje, Grego je zamenjal povratnik Matic Pogorelec, vendar zaostanka nismo uspeli zmanjšati. Začetek tretjega niza je postregel z žarkom upanja za našo ekipo, saj smo zopet povedli, kar pa smo z neumnimi lastnimi napakami hitro zapravili. Pomagale nam niso niti menjave podajalca Aleš – Luka in sprejemalca Matic – Gal, tako da smo že po slabi uri igre morali priznati poraz ekipi Žužemberka.

Razlika med tretjo ligo, kjer smo lani vse zmagovali in drugo ligo je ogromna, kar na lastni koži doživljamo v letošnji sezoni. Potrebna je velika zanesljivost pri sprejemu servisa in močno serviranje, saj v nasprotnem primeru težko pričakuješ zmago.

Naslednjo tekmo igramo v soboto v Slovenj Gradcu pri ekipi Krovolley, od leta 2017 pa se bomo poslovili z domačo tekmo 23.12.2017 proti ekipi ŠD Braslovče ob 19.00.

V soboto, 16.12.2017 začnejo s tekmami tudi naši MALI odbojkarji, ko bomo v ŠD Gaj gostili turnir od 10.00 dalje, v nedeljo, 17.12.2017, pa se bodo domačemu občinstvu predstavili kadeti.

Gledalci vabljeni!

Aleš Drobnič-MOK KOČEVJE

Komentarji