Doživite Kočevsko, tudi z divjačinskim golažem

0

Tekmovanje v kuhanju divjačinskega golaža ter velikanski jabolčni zavitek sta bila najbolj prepoznavna dogodka v okviru že četrte prireditve Doživite Kočevsko. Pod njo se je tudi tokrat podpisalo tukajšnje Turistično društvo. V 10-ih kotličkih na plin, toliko je namreč bilo tekmovalnih ekip, je brbotal golaž, ki ga je po okusu žirije najbolje skuhala ekipa Muki tim (Kočevje), s prvim kuharjem Borisom Zadravcom. »Skrivnost dobrega golaža je zagotovo v dišavah, ki vsaki hrani dajejo užitnost. V naši ekipi imamo mojstra, ki ve, kako se mešajo začimbe, podrobnosti pa čuva zgolj zase,« je ob pogledu na vsebino v kotličku dejal Sečko Dogar iz moštva »Kočevski jurišniki«. Članice društva Podeželskih žena so tudi letos spekle velikanski jabolčni zavitek. Ko so ga zrezale, ga je bilo za 150 porcij. »Na razvlečeno testo nas je šest položilo okoli dvajset kilogramov naribanih jabolk, maslo, olje, sladkorja je bilo bistveno manj, saj vsem bolj teknejo kislaste kot posladkane dobrote,« je dejala Bojana Klepac, predsednica DPŽ Kočevje.

(mgć)

Komentarji