Drugi poraz članske ekipe MOK Kočevja

0

V soboto, 25.03.2017, smo se odpravili na gostovanje k ekipi Salonit Anhovo II in še drugič letos izgubili. Na tekmo smo odšli brez našega prvega korektorja Jureta, na njegovem mestu je zaigral mladi Grega, ki pa se tako kot vsa ekipa ni izkazal.

Kljub opozorilom trenerja, smo tekmo odigrali preveč nezainteresirano, kar se sicer v prvem nizu še ni poznalo, vendar je bil osvojeni prvi niz posledica slabe igre domače ekipe, ki je na našo srečo v tekmo vstopila s prevelikim spoštovanjem do naše ekipe. V prvem nizu smo še nekako držali sprejem servisa in posledično bili uspešni v napadu, predvsem pa smo točke osvajali z napakami domače ekipe. Ko so v drugem nizu močneje pritisnili s servisi, smo se zlomili pri sprejemu servisa, kjer je imel veliko težav predvsem naš izkušeni sprejemalec David, ki tudi drugače ni imel svojega dne, tako da smo poizkušali tudi z menjavo David – Peter, ki je v začetku prinesel nekaj prepotrebne raznolikosti v napadu, nato pa je žal padel v sivo povprečje ekipe. Drugi niz smo tako izgubili 25:16. Tudi v tretjem nizu nam ni kazalo nič dobrega, saj je Salonit skozi celoten niz vodil in le z veliko sreče in nekaj dobrimi samostojnimi bloki Davida in Grege smo uspeli niz zmagati 28:26. Ko smo že mislili, da smo nasprotnika zlomili, je le-ta odigral četrti niz še bolje. Zopet je povedel 23:18 in vse je kazalo na gladko zmago. Nato smo se končno zbrali tudi mi in z nekaj dobrimi servisi Davida in reševanji Roberta in Grege smo nasprotnika skorajda ujeli, vendar se je napad gostujočega sprejemalca od rok Bernarda odbil v out in niz je s 25:23 pripadel Salonitu. Začetek 5. niza je bil zelo spodbuden, saj smo povedli 3:0, nato pa je napako pri servisu napravil naš najizkušenejši igralec Aleš in vajeti igre so v svoje roke zopet prevzeli igralci Salonita, ki so močno servirali in napadali ter z lahkoto v bloku zaustavljali naše napadalce, katerim je primanjkovalo energije. Niz smo tako izgubili 15:10 in zabeležili 2. poraz v sezoni. Do konca sezone nas čakata še dve tekmi, kateri moramo obe zmagati, če želimo osvojiti prvo mesto v ligi.

Zadnjo domačo tekmo imamo člani v soboto, 01.04.2017 ob 19.00 v telovadnici OŠ Zbora odposlancev, proti VC Portorožu. Gledalci vabljeni v čim večjem številu.

V soboto, 01.04.2017, bodo v telovadnici OŠ Zbora odposlancev nastopili naši najmlajši odbojkarji, ki se bodo na turnirju borili za uvrstitev med najboljših 8 ekip v Sloveniji, kar ni do sedaj uspelo še nobeni kočevski ekipi.

Najmlajši bodo zelo veseli vaše podpore s tribun – skupaj med 8 najboljših ekip!

V nedeljo so svoj zadnji letošnji turnir odigrali naši kadeti in žal izgubili 2:1 in 2:0. Nasprotnika sta bila po kvaliteti popolnoma enakovredna naši ekipi, vendar smo zopet odigrali slabo končnice setov in zato sta bila poraza neizbežna. Upamo lahko le, da je bila letošnja sezona dobra šola, da bomo naslednje leto tudi v tej kategoriji uspeli doseči boljše rezultate.

Aleš Drobnič – MOK Kočevje

Komentarji