ČETRTOŠOLCI OŠ STARA CERKEV NA OBISKU V DSO KOČEVJE

0

Ekoprojekt »Modri Jan« potuje že nekaj let in prihaja tudi v našo šolo. Vsebine omogočajo aktivno vključevanje učencev na področja, ki so jim blizu.

Ekoprojekt »Modri Jan« potuje že nekaj let in prihaja tudi v našo šolo. Vsebine omogočajo aktivno vključevanje učencev na področja, ki so jim blizu. Poleg ekozavesti pa naloge spodbujajo tudi k razvijanju socialne zavesti, saj lahko učenci svojo nalogo predstavijo tudi zunanjim institucijam z mislijo na sočloveka.

S četrtošolci smo se letos odločili za sončno energijo. Že pesmi o soncu nas spravljajo v dobro voljo, vlivajo nam upanje in pozitivno energijo. Sonce je v rokah iz planin prinesel že Kekec, čudovito pa ga opišeta tudi pesnika Tone Pavček in Srečko Kosovel.

Učenci so brali in pisali pesmi, utrinke iz pesmic predstavili na razrednem koledarju, plesali, peli in igrali ter tako na vsakem koraku izžarevali sončne trenutke. Ker je sonce simbol sreče, veselja in zadovoljstva, smo košček te sreče ponesli tudi v Dom starejših občanov v Kočevju.

Z gospo Gordano smo se dogovorili za obisk in določili 8.marec. Na praznik dneva žena so nas stanovalke in stanovalci pričakali v 2.nadstropju. Predstavili so se nam s pesmijo in recitacijami. Potem so prisluhnili učencem. Za oskrbovance smo pripravili kulturni program, ob koncu pa smo jim izročili vizitke z mislijo Toneta Pavčka, ki nam pove, da smo na svetu zato, da gremo za soncem, da sami smo sonce in da iz sveta odganjamo sence.

Z medgeneracijskem sodelovanjem so učenci začutili ponos in zadovoljstvo, da so lahko prinesli košček sonca v njihovo domsko življenje.

Tatjana Cetinski

Komentarji