Gostovanje članske ekipe pri Ljubljana Volley-ju in turnir starejših dečkov v Kamniku

0

V soboto, 20. 10. 2018 je novo sezono odprla tudi ekipa članov, vendar žal s porazom. Po lanskoletnem izpadu iz 2. DOL je nekaj starejših članov prenehalo z aktivnim igranjem odbojke, tako da smo ostali večinoma z mladinci in kadeti. Kljub mladosti smo si na prvi tekmi želeli zmage in tako tudi začeli s tekmo. Na mestu libera se je prvič začel naš najmlajši igralec Anže, poleg njega sta za sprejem skrbela še Grega in Primož in ravno v tem elementu igre smo imeli največ težav. Korektorsko mesto je zasedel Jure, na blokerskih mestih pa Nik in Jasenko, za začetek je za organizacijo napada skrbel Aleš. Niz smo odlično odprli in kmalu vodili za 4 točke, nato pa so domačini močno pritisnili s servisi, tako da smo zaporedoma dobivali ase, kar se je odražalo na rezultatu. Pri vodstvu domačinov s 24:21 smo uspeli rezultat znižati še na 24:23, vendar so bili nato domači igralci uspešni v napadu in niz je šel v roke Ljubljana Volley. Drugi niz smo začeli še bolje in povedli z rezultatom 14:6. V igro so nato vstopili še Vladimir, Luka in Gal, kar pa ni spremenilo poteka niza, katerega smo zmagali 25:19. V tretjem nizu je v igri ostal Vladimir na mestu Jasenka, vendar nam igra nikakor ni hotela »steči«. Še vedno smo se »mučili« pri sprejemu servisa, sami pa smo slabo servirali in tako naredili še veliko napak. Niz smo z napako v napadu izgubili s 25:20. V četrtem nizu smo poskušali z drugim organizatorjem igre in korektorjem, vstopila sta Luka in Blaž, za sprejem pa je poleg Primoža in Anžeta skrbel Gal. Žal se tudi ta niz ni razpletel po naših željah, saj so domačini zmagali s 25:20.

Tudi v letošnji sezoni se nam ponavljajo napake iz prejšnje sezone, ko nikakor ne uspemo stabilizirati sprejema servisa. V napadalnih akcijah smo bili zelo uspešni, a kaj, ko jih je bilo občutno premalo. Sezona je še dolga in imamo še dovolj časa, da naredimo korak naprej v vseh elementih naše igre.

V nedeljo, 21. 10. 2018, pa so s tekmovanjem začeli tudi naši starejši dečki. Prvo tekmo smo igrali proti Calcit Volleyballu in gladko izgubili, saj so bili vsi fantje Calcita vsaj za glavo, če ne dve, višji od naših odbojkarjev. Dečki Calcita so eni izmed glavnih favoritov za osvojitev naslova DP, tako da je ta tekma skrbela predvsem za uigravanje naše ekipe za tekmo s Triglavom. Tu so naši dečki prikazali dobro tehnično znanje in kljub svoji majhnosti z zvitimi napadalnimi udarci dosegali točke. Niza smo gladko zmagali z rezultatom 25:9 in 25:17. Za ekipo MOK Kočevja so nastopili: Jure Kalan (kapetan), Val Selan, Jan Cimprič, Mark Božič, Peter Knavs, Nejc Levstik, Jan Rifelj, Anej Jarni, Ian Rus in Rok Drobnič.

Naslednjo soboto, 27. 10. 2018, članska ekipa v telovadnici OŠ Zbora odposlancev gosti ekipo VC Portorož. Gledalci vabljeni v čim večjem številu, da pridete podpreti našo mlado ekipo.

Aleš Drobnič

Komentarji