Gostovanje MOK Kočevje v Kamniku

0

V soboto, 21.10.2017 smo se člani MOK Kočevja odpravili na zahtevno gostovanje k ekipi Calcitvolley II, odločeni, da vknjižimo prve točke v letošnji sezoni.

Prvi niz je potekal popolnoma po naših željah, saj smo odlično servirali ter tako onemogočali nasprotnikove napade, sami pa smo »držali« visok odstotek sprejema servisa, kar nam je omogočilo, da smo lahko igrali raznovrstno igro v napadu, kjer so izstopali predvsem Jure, Bernard in Primož. V končnici smo naredili nekaj nepotrebnih napak, vendar je bila prednost dovolj visoka, da smo niz zmagali 25:22. Tudi v drugem nizu je bila slika podobna, vendar naše dobre igre nismo uspeli pretvoriti v visoko vodstvo, tako da smo v končnico niza prišli poravnani. Pri rezultatu 26:25 smo imeli »v zraku« žogo za drugi niz, vendar je žal napad Primoža za malenkost končal izven igrišča. V naslednjih dveh točkah pa je napako sprejema naredil naš igralec Edrijan, ki je pred tem zamenjal Grego, kateri je začel vidno popuščati pri sprejemu servisa. Tako smo žal niz izgubili 28:26. V naslednjih dveh nizih pa naša ekipa ni bila dostojen nasprotnik Calcitovcem, ki so z lahkoto dosegali točke. Ponovile so se težave pri sprejemu servisa, katere kljub menjavam nismo uspeli odpraviti. Ko sta v napadalnih akcijah rahlo »padla« tudi do takrat neustavljiva Primož in Jure, smo vedeli, da žal ne bomo uspeli osvojiti nobene točke v Kamniku.

Igra, ki smo jo prikazali v prvih dveh nizih nas lahko navdaja z optimizmom, vendar pa moramo podoben nivo držati skozi celotno srečanje, če želimo biti točkovno uspešni. Zaradi manjšega števila skupnih treningov, se to seveda pozna v moči in fizični pripravi, kar se odraža v velikem številu lastnih napak.

Naslednjo priložnost bomo imeli že v petek, 27.10.2017, ob 20.00 v telovadnici OŠ Zbora odposlancev, ko bomo gostili ekipo SiPlayer Fram.

Gledalci vabljeni v čim večjem številu.

Aleš Drobnič-MOK KOČEVJE

Komentarji