Gostovanje MOK Kočevje v Šempetru in turnir dečkov

0

V soboto, 14.10.2017 smo svojo krstno tekmo v II. DOL dočakali tudi člani MOK Kočevja. Gostovali smo pri lanskoletnem prvoligašu ekipi SIP Šempeter. V naši ekipi je letošnjo sezono nekaj novosti, saj zaradi službenih obveznosti ne more več redno na tekme hoditi David, katerega pomembno mesto na sprejemu smo zaupali mlademu Gregi, mesto blokerja pa je zapolnil še en kadet in sicer Nik.

V prvem nizu se je poznala velika nervoza naših mladih fantov, saj je bila to prva tekma na tako visokem nivoju. Žal se Grega ni uspel otresti velikega pritiska pri sprejemu servisa, kjer smo imeli največ težav. Njegovo mesto sta poizkušala zakrivati Primož in Robert, vendar so nasprotniki odlično servirali in natančno zadevali mesto, kjer je stal Grega. Prvi niz smo tako izgubili 25:15. Tudi v drugem nizu ni bilo mnogo bolje, saj smo sredi niza zopet dobili nekaj zaporednih asov in Šempeter se je oddaljil za nekaj točk, kar je zadostovalo za zmago 25:19. V drugem nizu smo ob koncu v igro na mesto Grege poslali Edriana, kar je močno izboljšalo naš sprejem, tako da je tretji niz začel Edi. S to menjavo smo stabilizirali naš sprejem servisa, kar nam je prineslo uspeh v začetku tretjega niza. Uspešno smo napadali preko prvega tempa in s hitro igro na konceh »razbijali« nasprotnikov blok. Niz se je podaljšal do rezultata 33:31, vendar na našo nesrečo v korist domačinov. Tako smo prvo drugoligaško tekmo izgubili, vendar smo lahko z igro prikazano v tretjem nizu zadovoljni, seveda pa moramo močno izboljšati sprejem servisa, če želimo biti konkurenčni.

V nedeljo pa so prvi turnir odigrali starejši dečki. V ŠD Gaj so se odlično upirali za tri glave višjemu in starejšemu nasprotniku. Prvo tekmo smo igrali proti ekipi Krke in izgubili 2:0 (25:14, 25:18). Kljub porazu so naši mali odbojkaši prikazali veliko odbojkarskega znanja in se upirali višjemu in močnejšemu nasprotniku. Tudi drugo tekmo, proti ekipi Žužemberka smo izgubili 2:0 (25:20 in 25:17) vendar z igro in borbenostjo nismo razočarali. Za starejše dečke so nastopili: Lovro Škufca (2003), Jure Kalan (2004), Val Selan (2004), Rok Drobnič (2006), Nejc Levstik (2007), Jan Rifelj (2007), Peter Knavs (2005), Ian Rus (2007, Matevž Curl (2006) in Anej Jarni (2007).

Naslednji teden odhajamo na gostovanje k ekipi Calcitvolleyball II, prvo domačo tekmo pa bomo člani MOK Kočevja odigrali v petek, 27.10.2017, ob 20.00 v telovadnici OŠ Zbora odposlancev.

Gledalci vabljeni v čim večjem številu.

Aleš Drobnič-MOK KOČEVJE

Komentarji