Gostovanje na Ravnah in turnir starejših dečkov dečkov v Novem mestu

0

V soboto, 04.11.2017, smo se odpravili na najzahtevnejše gostovanje k ekipi Fužinar Metal Ravne, ki je lansko sezono izpadla iz 1. DOL in si želi kar najhitrejšega povratka med elito.

Na tekmo je zaradi dolge poti odšlo le 8 igralcev, ki pa smo vseeno želeli čim dražje prodati svojo kožo. Žal se nam je sistem naše hitre igre podrl že zelo zgodaj, saj je nasprotnik zelo močno s servisom pritiskal na našega najmanj izkušenega sprejemalca Grego, ki pa žal ni bil kos nalogi, saj je prejel kar nekaj asov. Da rezultatski zaostanek vseeno ni bi previsok je z odlično napadalno igro skrbel naš korektor Jure. Konec prvega niza je v igro na mesto Grege vstopil Edi, ki je nadaljeval tudi v drugem nizu, kar pa ni spremenilo poteka, saj tudi Edi ni imel ravno dobrega sprejema, tako da smo v igro morali vrniti Grego. Proti koncu niza smo se ekipi Raven močno približali 24:22, žal potem nismo uspeli dvakrat zaključiti napada in zmaga je splavala po vodi. Tretji niz je bil praktično kopija prvega, tako da smo tekmo izgubili 3:0. Žal se nam še vedno pojavlja preveč napak pri sprejemu servisa, saj se večina ekip »spravi« na našega kadeta Grego, ki pa počasi pridobiva na samozavesti, ki je nujno potrebna za dober sprejem servisa. V prvih 4-ih kolih smo igrali z najtežjimi nasprotniki, ki so lani igrali v 1. DOL ali pa bili v vrhu 2. DOL, tako da »prave« tekme za našo ekipo šele prihajajo. Upajmo, da bomo uspeli še dvigniti raven naše igre in z zmagami povečati točkovni izkupiček.

V nedeljo, 05.11.2017, smo odigrali drugi turnir za starejše dečke. Prvo tekmo smo igrali proti ekipi Krke in izgubili 2:0, saj je ekipa Krke za naše odbojkarje prezahteven nasprotnik. Drugo tekmo pa smo igrali proti ekipi Mokronoga, ki je bila za dve glavi višja od naših mini odbojkarjev, vendar pa smo imeli mnogo več tehničnega znanja, kar smo s pridom izkoriščali. Odlično smo servirali, predvsem Jan ter prvi niz zmagali 25:14. Tudi drugi niz se je začel po naših željah, uspešna igra v polju in zviti servisi so nam prinesli prednost 9:2, katero pa smo z nespretno igro hitro izgubili. Po vodstvu gostov 16:14, smo se vseeno prebudili in z nekaj uspešnimi varanji in napadalnimi udarci niz zmagali 25:21, za prvi dve točki naše ekipe, ki je v 90% sestavljena iz mini in male odbojke. Za starejše dečke so nastopili: Lovro Škufca (2003), Jure Kalan (2004), Rok Drobnič (2006), Nejc Levstik (2007), Jan Rifelj (2007), Ian Rus (2007) in Anej Jarni (2007).

To soboto, 11.11.2017, bomo v telovadnici OŠ Zbora odposlancev gostili ekipa PRO Volley, ki je do sedaj zbrala tako kot mi 1 točko. Podpora navijačev bo zato še kako dobrodošla. Gledalci vabljeni v čim večjem številu.

Aleš Drobnič-MOK KOČEVJE

Komentarji