iHEPL – Slovenska aplikacija za prvo pomoč

0

I-Help je slovenska novost. Aplikacija, ki jo lahko brezplačno naložijo vsi uporabniki android pametnih telefonov, do danes pa jo uporablja že več kot 12.000 uporabnikov.

Bistvo aplikacije je, da združi tiste, ki bi pomoč lahko potrebovali in tiste, ki bi jo lahko nudili. Klic na pomoč preko i-Help aplikacije se namreč sproži na telefonih i-reševalcev v bližini, ki imajo aktivno aplikacijo i-Help. Pokaže jim najkrajšo pot do nenadno obolelega / poškodovanega in lokacije defibrilatorjev.

Aplikacija i-Help je manjkajoči element med tistim, ki je pripravljen pomagati in tistim, ki pomoč potrebuje. Aplikacija je namenjena vsem, ki jih doleti nesreča in pa tudi tistim, ki bi želeli pomagati. Trenutno povezuje 12500 uporabnikov in reševalcev. V bazi iHELP pa je registrirano večk ot 700 lokacij, kjer je na voljo defibrilator.

Po besedah Andraža Ogorevca, ki je skupaj s sodelavci razvil aplikacijo, nas iHELP vpraša, kdo potrebuje pomoč, kaj in kje se je zgodilo, nato pa nas poveže s številko 112. Sledi obveščanje okolice v radiju od 300 do 500 metrov, med katerim uporabnik, to je ponesrečenec ali človek ob njem, zaprosi za pomoč. Drugi uporabniki iHELP, ki se v tistem trenutku zadržujejo v omenjenem radiju prejmejo obvestilo, se odzovejo na pomoč in reševanje steče.

Komentarji