Ilegalci tudi že v Ljubljani, so številke še vedno zanemarljive?

0

V današnjem policijskem poročilu s PP Kočevje je navedeno, da so kočevski policisti samo v preteklem vikendu obravnavali kar 83 ilegalnih prebežnikov. Ob tem smo se (precej manj začudeni v primerjavi z le nekaj meseci nazaj) vprašali, kje vse so jih policisti prijeli? Kot so sporočili s PU Ljubljana, so jim policisti pot prekrižali v Gornjih Ložinah, Dolgi vasi, Colnarjih, Koprivniku, Kočevski Reki, Borovcu pri Kočevski Reki, Željnah in tudi v samem Kočevju.

Glede na to, da jih na naših koncih policisti vsaj nekaj ulovijo že vsak dan nas, je zanimalo, kakšno pa je kaj stanje z ilegalci v našem glavnem mestu, Ljubljani.

Aleksandra Golec, predstavnica za odnose z javnostmi na PU Ljubljana nam je odgovorila, da so v mesecu septembru do danes, torej v dobrih treh tednih, na območju mesta Ljubljana z okolico prijeli in obravnavali 61 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Na celotnem območju Policijske uprave Ljubljana pa je bilo v tem času obravnavanih kar 228 tujcev, ki so na nedovoljen način prestopili mejo.

Kaj menite, so te številke še vedno zanemarljive?

N.Š.

Komentarji