Intersocks ponosno o širjenju svoje dejavnosti v Kočevju

0

O novi Intersocksovi pletilnici nogavic smo na kratko že poročali, še bolj podroben opis in pregled projekta pa predstavljamo v nadaljevanju:

Kot že napisano, so v podjetju Intersocks, ki je na Kočevskem prisotno že več kot 25 let, pričeli z gradnjo novega sodobnega proizvodnega obrata, ocenjenega na 4 milijone evrov. V novi hali bo priskrbljena najsodobnejša tehnologija s področja proizvodnje vrhunskih športnih nogavic, tako v procesu pletenja kot tudi konfekcije. Pravijo, da so že začeli z zaposlovanjem in izobraževanjem ključnih kadrov in obljubljajo, da bodo v naslednjih nekaj letih omogočili zaposlitev velikemu številu brezposelnih.

Na lokaciji Reška cesta 29 v Kočevju, tam, kjer že stoji distribucijsko skladišče, bodo zgradili novo tovarno na površini 3540 kvadratnih metrov s pripadajočimi tehničnimi pisarnami, ki bodo zavzele še 450 kvadratnih metrov. Gradnjo so zaupali domačemu gradbenemu podjetju Obnova Kočevje, d.o.o., ki naj bi z deli zaključila že oktobra letos.

Proizvodnja bo razdeljena na dva dela, tako, da bo v prvem delu postavljena sodobna pletilnica nogavic, ki bo povezana z avtomatiziranim procesom konfekcije. Uporaba najnovejših tehnologij proizvodnje nogavic in avtomatizacija proizvodnje bo občutno skrajšala čas od prejema naročila do dobave blaga kupcu, kar predstavlja velik plus za učinkovitost proizvodnega procesa. Za začetek se bo pripravila investicija manjšega obsega, kasneje, po uspešni implementaciji začetne faze pa bodo postopoma širi proizvodnih linij do polne zasedenosti tovarne.

Družbena odgovornost do zaposlenih, poslovnih partnerjev in do okolja veljajo za najpomembnejše vrednote podjetja in so zapisane v kodeksu etičnega upravljanja. Proizvodnja bo zato opremljena z energetsko varčnimi in okolju prijaznimi stroji, za zaposlene pa se bodo potrudili ustvariti prijazno in stimulativno delovno okolje. Tudi uporaba lesa za fasado bo starodavno prepričanje o strogem značaju tovrstnih industrijskih stavb pahnila v pozabo. Čeprav so bili nedavno primorani smrekov drevored zaradi njegove lokacije, starosti in posledično varnostnih razlogov odstraniti obljubljajo, da bodo po končani investiciji poskrbeli za zasaditev novega drevoreda ob vzdolžni strani tovarne.

Intersocks si z novo investicijo želi zadovoljstvo prinesti vsem, ki tu živimo in delamo.

N.Š. (prirejeno po Sporočilu za javnost podjetja Intersocks)