Čistilna akcija v Slovenski vasi že tradicija….

0

Iz leta v leto se ponavlja skoraj nepotrebno delo čiščenja okolice domačij, vasi in vseh vrst poti ter cest.

 

Delo, katerega nam naloži množica brezbrižnežev in ne zavestnih krajanov in drugih,  kateri odvržejo  svoje odvečne stvari v okolje. Potem pride leto naokoli, akcija se ponavlja in vse je zopet čisto ter lepo, saj za njimi pridejo in očistijo drugi, kateri imajo več sočutja do okolja….

Raste pa zavest , da je potrebno poskrbeti in veliko postoriti, da je okrog nas bolj čisto in lepo. Da je to skrb za celo leto in ne samo za tisti vnaprej dogovorjeni dan.  V naši krajevni skupnosti je bilo letos veliko bolje kot na samem začetku.  Manj neprijetnih odpadkov in več posvečanja ožji oklici in prostoru   celoletnega  druženja. Veliko je za postoriti, popraviti in obnoviti. Tako so te ožji prostori dobili novo prijetno in vabljivo podobo.  Hvala vsem krajanom za skrb in delo za lepo okolje.

Gotovo je najlepši vaški park Izvir v Slovenski vasi z mogočno in vabljivo brunarico, katera nudi zavetje mimoidočim pohodnikom in kolesarjem. Izvir, ki ima stalno tekočo izvirsko in lahko rečemo tudi pitno vodo. Izvir, kateri nikoli ne usahne!

Po letošnji akciji čiščenja ja sledila temeljita obnova okolice Izvira, postavitev nove ograje in priprava za kresovanje. Očiščena okolica že prijazno vabi na nova  druženja in nudi počitek mimoidočim. Novo postavljeni  kažipot pa vam bo povedal, kam morate do vašega cilja.

Zato še posebej hvala vsem vaščanom Slovenske vasi,  kateri so se kakorkoli udeležili te akcije, z voljo in pridnimi rokami pokazali, da jim je mar za naše ožje okolje in dobro druženje. Seveda je bilo po uspešnem delu veselo in polno zamisli za vnaprej.

Naj ostane tako še vnaprej!

 

Zapisal predsednik sveta KS

Anton  Fabjan

Komentarji