Iza in Lia Šalehar že drugič osvojili naslov državnih prvakinj!

0
Vir: Badminton zveza Slovenije

61. člansko državno prvenstvo v badmintonu je potekalo v soboto 3. februarja in nedeljo 4. februarja, v Krimski športni dvorani v Ljubljani.

Lia in Iza (BK Kočevje) sta v polfinalu ženskih dvojic zaigrali proti Niki Arih (BK Mirna) in Petri Polanc (BK Medvode). Igra je bila zelo izenačena, dekleta so se borila za vsako točko. Prvi set sta dobili Arihova in Polančeva 21:17, drugega pa sestri Šalehar 21:19. V tretjem setu sta pobudo prevzeli Šaleharjevi in na odmor odšli s prednostjo 11:7. Vse do zadnje točke ni bilo popuščanja z nobene strani, zmaga pa je vseeno zasluženo šla v roke Lie in Ize Šalehar. Tretji set 21:16.

V finalu sta sestri Šalehar začeli zelo odločno in hitro povedli, vendar sta ju Stankovičeva in Polčeva ujeli na 8:8. Šaleharjevi sta se zbrali in spet hitro povedli 11:8. Po odmoru smo gledali dobro igro obeh dvojic,  izenačeno vse do konca, kjer pa sta manj napak naredili izkušenejši Kaja Stanković in Urška Polc. Zmagali sta 21:18. V drugem setu sta sestri Šalehar spet začeli odločno, vendar tokrat držali in celo povečevali prednost vse do konca. Set sta zmagali 21: 13. V tretjem je bilo videti precej neizsiljenih napak in hitropoteznih točk, vendar  sta imeli Stankovićeva in Polčeva le nekaj točk prednosti vse do 17:17, ko sta ju Lia in Iza Šalehar ujeli in preobrnili rezultat 21:18. (Vir: badminton-zveza.si)

Iza Šalehar je za naš portal povedala, da sta s sestro zelo veseli, saj sta naslov državnih prvakinj osvojili že drugič zapored. »S samo igro sva dokaj zadovoljni, bi pa lahko rekli, da nisva pokazali čisto vsega, česar sva zmožni.  V kategoriji posamezno se nama tudi letos ni izšlo kakor sva si želeli, oziroma zadali. Dobro, da je državno prvenstvo vsako leto in tako tudi midve dobiva ponovno priložnost za kakšno višjo stopničko.«

Uredništvo

Komentarji