Izpod rok kočevskih ustvarjalk: Feather B&J

0
Foto: Urška Pečnik

Sara in Mojca Turk sta ustvarjalki, ki sta »zakrivili« linijo nahrbtnikov in nakita Feather B&J, s katero sta v naš prostor vnesli svežino in pestrost. Mojca, po poklicu mojstrica šivilja-krojač, je svojo ustvarjalnost v preteklosti že izražala kot samostojna podjetnica, saj je po naročilu šivala predvsem otroška oblačila. Od takrat ji idej in zagona ni zmanjkalo. S hčerko Saro sta leta 2016 začeli z izdelovanjem torb iz filca ter nakita, od koder sta svoje ideje razširili tudi na nahrbtnike iz platna v kombinaciji z usnjem, katerih zaščitni znak je pero (angleško Feather). »Želela sem nahrbtnik zase in mami prosila, naj mi ga izdela. Najprej je bila to nekakšna »vrečka« z naramnicami na vrvico, kasneje pa sva ugotovili, da zadeva ni ravno funkcionalna, zato sva dodali še notranji žepek za telefon in ključe. Nato sva ugotovili, da žepku manjka zadrga in sva dodali tudi to,« o začetkih pove Sara.

Sprva sta izdelovali le po dva nahrbtnika iz istega blaga, kasneje pa sta zaradi večjega povpraševanja število povečevali. Njuna ponudba sicer obsega veliko pisanih, pa tudi enobarvnih nahrbtnikov ter unikatnih nahrbtnikov s čipko. Z veseljem se lotita tudi izdelave po naročilu. Poleg nahrbtnikov v liniji Feather najdemo tudi t.i. »drobižnice«, ki se jih lahko uporabi (kot pove ime) za denar, lahko pa tudi kot manjšo toaletno torbico ali tobačnico. Kot material vedno uporabljata kvalitetno dekorativno blago, ki je izredno trpežno, v kombinaciji z usnjem. Za tiste, ki jim pravo usnje predstavlja problem, pa lahko izdelata tudi nahrbtnik z umetnim usnjem.

Idej jima zlepa ne zmanjka, zato vsakič ustvarita nekaj novega in svežega. Blago navadno izbereta skupaj, prav tako se skupaj odločita, kakšna bo izvedba. Za samo izdelavo nahrbtnika povprečno potrebujeta dve uri, kamor pa ni všteto izbiranje in kombiniranje blaga, fotografiranje in objavljanje na družbenih omrežjih, kjer jih postavita na ogled. Zahvaljujoč spletu namreč njuni nahrbtniki lastnike najdejo tudi v drugih državah sveta, kot so ZDA, Švedska, Španija, Belgija, Italija, seznam pa se še dopolnjuje.

Za lepši vstop v pomlad vam Feather podarja drobižnico! Pogoj za sodelovanje v nagradni igri je, da na Facebooku všečkate stran Feather B&J in Utrip Vaše Občine ter objavo delite. Na Facebooku pod povezavo do prispevka zapišite, da ste všečkali in delili. V petek, 12.5. 2017 bomo izžrebali dobitnika drobižnice in njegovo ime objavili na Facebook strani Utrip Vaše Občine.

Komentarji