Kar je bilo in kar še bo -dogajanje Ribniškega študentskega kluba

0

Pri nas je bilo pestro tudi v zadnjih mesecih.

Pri nas je bilo pestro tudi v zadnjih mesecih. V februarju smo imeli pod geslom »Malo ljubezni po hudih časih« delavnico izdelovanja origamijev, 21. 2. pa smo se v Dolenji vasi nasmejali igri Živele razlike, ki so jo prepričljivo odigrali člani Mladinskega kluba Sodražica. Marec se je začel s klubskim pustovanjem z nagradami za najboljše maske, sledila pa so štiri potopisna predavanja, Mehiški žur in kino večer, na katerem smo si ogledali film Metropolis. Aprila smo se pridružili krvodajalski akciji Častim ½ litra in skupaj darovali kri na Zavodu za transfuzijsko medicino v Ljubljani. Vikend pred tem smo mlade povabili v klubske prostore na Đeli šot večer v ritmih 80ih. Z aprilom je v knjižnici Miklova hiša zaživela tudi naša Študentska knjižna polica, preko katere želimo iz bogate knjižnične ponudbe ponuditi obiskovalcem knjižnice aktualne vsebine iz sledečih tem: Bodi informiran, Razširi obzorja in Lepo-slovje. Vabljeni, da si ogledate tudi to novost, ki je v knjižnici ne smete zgrešiti. 7. maja smo predstavljali Ribnico na največjem kulturno-glasbeno-kulinarično-študentskem dogajanju v Ljubljani, na Škisovi tržnici, ki jo vsako leto organizira Zveza študentskih klubov Slovenije.

    

Foto: Ana Češarek    Foto: Domen 

Konec junija bo izšla že tretja številka klubske revije SKUP, katere osredja tema bodo šolnine. Svoj brezplačni izvod boste člani prejeli na domač naslov, ostali pa si ga lahko vzamete v klubskih prostorih ali v knjižnici Miklova hiša. E-verzija SKUPA bo kmalu na voljo na spletni strani www.rsk-klub.com pod zavihkom SKUP. Vse člane in tiste, ki bi to še želeli postati, vabimo na naše uradne ure na Knafljev trg 2, ob petkih ob 20h do 22h. Uradnih ur zaradi poletnih počitnic v mesecu avgustu ne bo imeli.

V nedeljo, 29. junija vas tudi mi vabimo na Psoglavske dneve v Sodražico, kjer skupaj z MKS na Odru mladih ob 15h pripravljamo stand-up. Znan je tudi že datum kulturno-koncertnega dogodka Alternativa. Letošnja 9. Alternativa bo v soboto, 16. avgusta na stadionu pri obrtni coni Ugar. Se vidimo!

Ana Češarek, RŠK

Komentarji