Kočevarska kulinarika v Koprivniku

0

V prostorih Zavoda za ohranjanje kulturne dediščine Nesseltal Koprivnik pri Kočevju je v začetku oktobra potekala delavnica na temo kočevarske kulinarike, ki jo je vodila poznavalka in strokovnjakinja s področja kočevarščine ter kočevarske kuhinje Maridi Tcsherne iz Zavoda Mošnice.

Udeleženke tečaja

Skupina petnajstih  gospodinj, največ jih je bilo iz domačega Koprivnika, je pripravila kosilo po receptih nekdanje nemško govoreče skupnosti, ki je na Kočevskem, tudi onstran Roga proti  Dolenjskim Toplicam, živela več kot 600 let. »Imeli smo predstavitev kočevarske kuhinje v okviru pouka kočevarskega jezika in kulture na Ljudski univerzi Kočevje. Zanimanje je kar  veliko,« je dejala Maridi Tcsherne, ki na osnovnih šolah in v vrtcih v Dolenjskih Toplicah in Semiču poučuje nemščino in kočevarščino.

I.L.

Komentarji