Konec članske sezone za MOK

0

V soboto, 08.04.2017, smo se v krasnem sončnem vremenu odpravili na Brezovico, kjer je članska ekipa nastopila še zadnjič v letošnji sezoni. Kakršna koli zmaga nas je peljala v II. državno odbojkarsko ligo.

Na petkovem večernem treningu si je gleženj poškodoval naš David, ki pa je kljub temu odšel z nami na tekmo, če bi potrebovali njegovo pomoč pri sprejemu servisa. Na njegovem mestu je zaigral vse boljši Grega, ki se je tudi na tej tekmi zelo izkazal. Poleg Grege so tekmo začeli še Primož, Bernard, Vito, Jure, Aleš in na mestu libera Robert. V začetku prvega niza nam igra ni stekla, saj je pomembnost tekme naredila svoje. V sredini niza pa smo vseeno prikazali boljšo igro in z zanesljivimi napadi Primoža, Jureta in Bernarda povedli 18:11 in prvi niz je bil odločen. Tudi drugi niz je bil do prvega tehničnega odmora izenačen, vendar predvsem po »zaslugi« našega velikega števila napak pri servisu, kjer smo do 8. točke zgrešili 4 servise. Ko smo v nadaljevanju niza zmanjšali število lastnih napak, se je prednost začela višati. Grega, Primož in Robert so dobro sprejemali, Jure in Bernard pa sta zaključevala napade. V sredini niza je na mesto Vita, ki mu to tekmo ni šlo, vstopil Luka in z odličnimi servisi do konca potopil domače odbojkarje. Tudi drugi niz smo zanesljivo zmagali. Zaradi velike razlike v kvaliteti, je bilo pred tretjim nizom bistvena predvsem naša psihična priprava. Tokrat smo že od samega začetka odlično napadali, kjer je končno steklo tudi našemu najmočnejšemu napadalcu Primožu, tako da smo ob konstantnih Bernardu in Juretu, z lahkoto osvajali točke. Proti koncu niza je priložnost dobil še Gal, ki je z napadom dosegel zadnjo točko na tekmi, za gladkih 3:0 (25:16, 25:16, 25:11) in uvrstitev v II. DOL, kjer nismo nastopali od leta 2013.

Ob koncu članske sezone bi se radi zahvalili vsem našim sponzorjem in donatorjem, brez katerih teh uspehov ne bi mogli dosegati.

Vendar tekmovalna sezona za naš klub še ni končana, saj se bodo naši najmlajši odbojkarji v ponedeljek, 17.04.2017 potegovali za uvrstitev na zaključni turnir. Že z dosedanjimi uspehi so poskrbeli za enega največjih uspehov v zgodovini kluba, vendar so naši mladi odbojkarji odločeni, da se bodo borili za medalje.

Aleš Drobnič-MOK Kočevje

Komentarji
Deli
Prejšnji članekPolicija poroča
Naslednji članekPolicijsko poročilo