Ljubljanski policisti prijeli roparja, njegovo pomočnico še iščejo

0

14. 1. 2017 okrog 11.15 ure je bila PU Ljubljana obveščena o tatvini torbice in nakupovalne vrečke, ki jo je izvršil takrat še neznani storilec na Einspilerjevi ulici v Ljubljani. Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 41-letni osumljenec, drž. R S, pristopil do oškodovanke iz zadnje strani, ji z ramena strgal torbico in odtujil nakupovalno vrečko, nato pa peš zbežal. Na podlagi opisa so policisti osumljenca izsledili in prijeli na Medvedovi ulici, ki je pri sebi še vedno imel odtujene predmete. 41-letniku so zaradi suma storitve velike tatvine odvzeli prostost in ga pridržali. V nadaljevanju preiskave je bilo ugotovljeno, da je 41-letnik osumljen storitve še vsaj šest kaznivih dejanj ropa in velike tatvine na območju Ljubljane.

Slednji je osumljen, da je 5. 1. 2017 v popoldanskem času poskušal izvršiti rop v enem, od ljubljanskih hostlov, kjer je z uporabo pištole od receptorja zahteval denar. Ker ga receptor ni hotel izročiti je osumljeni sam iz predala blagajne poskušal vzeti denar, pri tem pa je med njima prišlo do prerivanja, zaradi česar je osumljeni od dejanja odstopil in pobegnil s kraja.

Nadalje so policisti z zbranimi obvestili in dokazi ugotovili, da je 41-letnik osumljen kaznivega dejanja ropa, ki ga je izvršil 12. 1. 2017 prav tako na Einspilerjevi ulici v Ljubljani (o dogodku smo poročali v kroniki dnevnih dogodkov 13. 1. 2017). Osumljeni je oškodovanki s fizično silo odtujil torbico, pri tem pa je utrpela lahke telesne poškodbe. Istega dne je na podoben način izvršil tatvino torbice še na Celovški cesti. V omenjenem dogodku oškodovanka ni utrpela poškodb.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 41-letnik na drzen način izvršil še tatvino torbice naslednji dan v popoldanskem času na Lepodvorski ulici. Istega dne v večernem času pa je z za zdaj še neznano žensko izvršil rop v enem od gostinskih lokalov na območju Ljubljane, kjer je od natakarice z uporabo pištole in fizične sile zahteval denar. Pri tem je oškodovanka utrpela lahke telesne poškodbe.

Pri nadaljnji preiskavi so policisti ugotovili, da je 41-letnik osumljen tudi kaznivega dejanja roparske tatvine o katerem smo poročali v včerajšnji kroniki dnevnih dogodkov, ko je iz vozila oškodovanke odtujil torbico, medtem ko je slednja v vozilu sedela in čakala.

Policisti so pri osumljencu našli večino odtujenih predmetov (predvsem osebne dokumente in bančne kartice oškodovancev), plinski pištoli, montirno železo, itd. Včeraj je bil skupaj s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. 41-letnik je bil že obsojen za tovrstna kazniva dejanja. V zvezi posesti orožja bo zoper njega uveden prekrškovni postopek po Zakonu o orožju .

Policisti s preiskavo nadaljujejo predvsem v smislu ugotavljanja identitete neznane ženske, ki je skupaj z osumljenim izvršila rop gostinskega lokala.

Nataša Pučko, predstavnica za odnose z javnostmi PU Ljubljana

Komentarji