Mednarodni folklorni festival v Velikih laščah – SloFolk 2015

0

Folklorna skupina Društva podeželskih žena in Konjerejskega društva Velike Lašče vabi v soboto 25. aprila 2015 ob 19. uri v Levstikov dom v Velike Lašče na 11. mednarodni folklorni festival – SloFolk 2015.

Gostujejo folklorne skupine iz Brazilije, Makedonije, Srbije in Turčije, nastopila pa bo tudi domača folklorna skupina Društva podeželske mladine Velike Lašče.

Festival SloFolk poteka vsako leto konec aprila in traja šest dni. Vsako leto SloFolk gosti štiri tuje skupine, ki v času festivala nastopajo na celovečernih prireditvah skupaj z domačimi skupinami, vsak dan v drugem kraju, od koder prihajajo skupine gostiteljice. Taka oblika mednarodnega sodelovanja krepi prijateljstvo med narodi, premaguje verske razlike in pomaga spoznavati druge kulture. 11.mednarodni Slofolk letos gostijo štiri skupine soorganozatorice in sicer FD Kres iz  Novega mesta, FS KUD Oton Župančič iz Artič, FS Vidovo iz  Šentvida pri Stični in FS Velike Lašče. Gostujejo pa folklorna skupina Gruppo Folklorico Italiano Ladri di Cuori iz Brazilije, folklorna skupina KUD Sveti Sava – Kać iz Srbije, folklorna skupina KUD “Ilinden” Krivogastani iz Makedonija in folklorna skupina Zafer folk dance Ensemble iz Turčije.

Slofolk 2015 bo letos potekal od 23. do 28. aprila. Poleg nastopa v Levstikovem domu v Velikih Laščah, se bodo gostujoče skupine z domačo gostujočo skupino predstavili še v petek 24. aprila ob 12.30. uri na Glavnem trgu v Novem mestu, v nedeljo 26. aprila ob 19. uri v Prosvetnem domu v Artičah in v ponedeljek 27. aprila ob 19. uri v Domu kulture v Šentvidu pri Stični.

Komentarji