Medpredmetna ekskurzija v programu ekonomski tehnik

0

 

25. 9. 2015 smo se dijaki 1. in 2. letnika programa ekonomski tehnik udeležili medpredmetne ekskurzije.

Ob 7.00 zjutraj smo se vkrcali na avtobus in se zapeljali v Postojno. Tam smo si ogledali  Kolektor ATP d. o. o. V uvodu nam je predstavnica na kratko predstavila najpomembnejše podatke o podjetju, kasneje pa smo si ga tudi ogledali. Dodatno so nas seznanili tudi s proizvodnjo sesalnikov, kjer je večina zaposlenih žensk, saj so bolj spretne pri zlaganju manjših delov.

Ponovno smo se vkrcali na avtobus in se odpeljali v Koper.  Podjetje Vinakoper, d. o. o., je bila naslednja zanimivost, ki smo si jo ogledali. Tu  smo tudi imeli vodeni ogled. Najprej smo izvedeli nekaj o splošni zgodovini tega podjetja, pozneje pa smo si ogledali vinsko klet, kar pa je tudi bil najzanimivejši del ogleda. Žal smo bili premladi za pokušino vina, lahko pa smo si privoščili kozarček jabolčnika.

Nazadnje smo se ustavili še v Trstu. Vodička ga. Erika Bezin je svoje znanje o mestu Trst, ki ga je pokazala v svoji knjigi “Kako je Trst lep”, delila z nami ter nas popeljala do raznih zanimivih turističnih točk. Čeprav smo veliko prehodili, smo se vseeno zabavali, saj smo imeli tudi veliko prostega časa, ki ga je večina preživela v eni izmed bližnjih kavarn.

Uspešni dan se je končal ob 20.30, ko smo se srečno vrnili v Kočevje.

Melani Jolič, 2. c ET

Komentarji