Medved na Petrolu v Kočevju – dodatne informacije

0

Pred dnevi smo vam prikazali zanimiv posnetek medveda, ki je tekel po travniku in naprej po njivi, za bencinsko črpalko Petrol. Po poizvedovanju, smo prišli do več informacij povezanih z dogodkom.

Najprej bomo omenili pogumnega snemalca Markota Pranjiča, ki je medveda posnel in z vsemi delil posnetek.

Na dan posnetka, je Marko na Petrolovi črpalki točil gorivo, ko mu je kolega v strahu povedal, da vidi medveda. Seveda je bilo tej izjavi težko verjeti, še posebej, ker je prijatelj gledal v smeri bencinske črpalke MOL, a prestrašen obraz je govoril drugače. Ko se je tudi sam obrnil, je na razdalji 10 metrov opazil medveda, kako prečka cesto in se zaradi hrupa na črpalki odmika od mesta, kjer sta s prijateljem točila gorivo. V paniki in presenečenju, sta odreagirala zelo pogumno ter se medvedu nahitroma umaknila, nato pa s telefonom nemudoma posnela hitri tek velikega medveda.

Istega dne, se je tudi v Mahovniku potikala medvedka z mladiči. Sosedi pri Zupancih, so ponovno opazili mladiča, ki je bil celo tako korajžen, da je pokukal v hlev ter prevrnil posode z vodo. Soseda je v jutranjih urah nesla ven smeti, kjer je zagledala medvedka ter prestrašena hitro pobegnila v hišo. Novica se je hitro razširila med Mahovničani, še posebej pa med starši, ki so svoje otroke puščali na avtobusnih postajah, da so sami čakali na prihod avtobusa. Sedaj v strahu za svoje najmanjše, otroke spremljajo od doma pa vse do prihoda šolskega avtobusa.

Nekdo iz družine Zupanc, je dogodek prijavil tako na kočevsko policijo, kot tudi na Zavod za gozdove, vendar posebnega odziva ni bilo.

Komentarji