MINI odbojkarjem Kočevja odlično četrto mesto v Sloveniji!

0

V zgodnjih nedeljskih urah smo se z velikim številom staršev odpravili v Maribor, kjer nas je čakal zaključni turnir v MINI odbojki. Na turnirju so sodelovale same odlične ekipe, ki v letošnji sezoni še niso izgubile: Maribor MINI, Salonit Anhovo in Žirovnica, tako da je bila naša ekipa največji »outsider«.

V prvi tekmi turnirja smo se pomerili z ekipo Žirovnice, s katero smo na turnirju v Kočevju tesno izgubili. Tudi tokrat je bila tekma izredno izenačena. Naša udarna trojka Nejc, Jan in Rok se v začetku niza ni uspela sprostiti in prikazati igre, ki smo jo kazali na prejšnjih turnirjih. Naši nasprotniki sicer niso bili veliko višji od naših fantov, vendar so bili neverjetno borbeni v polju, tako da so naši igralci v iskanju kotov in črt igrišča delali veliko napak. Prvi niz smo tako izgubili 25:22. Še bolj napeto pa je bilo v drugem nizu, kjer so Matevž, Ian in Anej prikazali odlično igro in klonili, po sumljivi sodniški odločitvi, šele z rezultatom 27:25. S tem porazom nam je ostala le še tekma za tretje mesto, katero smo zopet igrali z ekipo Žirovnice.

Tudi tokrat je bolje začela ekipa Žirovnice, saj se je nervoza zaradi pomembnosti tekme bolj poznala pri naših fantih, kot pri nasprotnikih. Žirovnica je povedla že z rezultatom 11:6 in vse je kazalo, da bodo gladko osvojili niz. Po minuti odmora pa se je naša trojka vseeno zbrala in začela nizati točko za točko, tako da smo bili pri 17-ti točki že poravnani. Sledila je »infarktna« končnica, katero smo zmagali 28:26 in bili le še niz oddaljeni od bronaste kolajne. Drugi niz se je pričel popolnoma po naših željah, saj so Matevž, Ian in Anej odlično servirali in dosegali lahke točke. Vodili smo že z rezultatom 14:10, ko pa se je nenadoma ustavilo. V napadu nismo bili več prodorni in nasprotnik je uspel vse naše napade vrniti na našo polovico in tako dosegal točke. Pomagale niso niti menjave Anej-Marin in Ian-Dino, tako da smo niz izgubili na 17-ti točki in o tretjem mestu je odločal odločilni tretji niz. Tokrat smo bolje tekmo odprli igralci MOK Kočevja, ki smo vodili že 15:10, vendar se ekipa Žirovnice ni predala. Ko je bil na mestu podajalca Rok, nismo uspeli zaključevati napadov, tako da nas je ekipa Žirovnice prehitela 18:15. Kljub temu smo se uspeli še enkrat zbrati in izenačiti na 19-ti točki, ko smo naredili napako postavitve in prepustili lahko točko nasprotniku. Pri rezultatu 24:23 je bil njihov najboljši igralec uspešen v napadu in zmaga je odšla na Gorenjsko.

Kljub porazu je naša ekipa pokazala, da se je zasluženo uvrstila med 4 najboljše ekipe v Sloveniji, kar je največji uspeh kluba. Z malo športne sreče bi lahko osvojili tudi tretje mesto in tako kronali že tako ali tako odlično sezono.

Ob koncu moramo pohvaliti starše, ki so z glasnim spodbujanjem skozi obe tekmi spodbujali naše fante in jih poizkušali dodatno motivirati.

Tako smo v našem klubu zaključili s tekmovanji za sezono 2016/17 in se bomo posvetili igranju odbojke na mivki, kjer zopet ciljamo na visoke uvrstitve.

Ob koncu sezone bomo za vse člane kluba, njihove starše in podpornike organizirali celodnevno druženje, kjer se bodo starši pomerili s svojimi otroci v igranju odbojke, nato pa bomo imeli še piknik.

Aleš Drobnič – MOK Kočevje

Komentarji