MOK Kočevje: tudi proti ekipi Calcit Volley II se ni izšlo

0

Poraz tudi proti ekipi Calcit Volley II

V soboto, 27. 01. 2018 smo igrali drugo zaporedno tekmo pred domačimi gledalci, vendar še vedno nismo uspeli zmagati. Tekmo smo igrali brez našega najmočnejšega napadalca Jureta, ki si je v petek poškodoval tetivo. Njegovo mesto smo tako zaupali mlademu Gregi, ki je več kot opravičil zaupanje ekipe. V prvem nizu sicer igra ni stekla tako kot smo si želeli, saj smo naredili preveč lastnih napak in na ta način omogočali nasprotniku lahke točke. Drugi niz pa je postregel z mnogo boljšo igro naše ekipe. Končno smo nekako uspeli »stabilizirati« sprejem servisa ter s tem bili dovolj prodorni v napadu in uspeli priti v končnico niza popolnoma poravnani. Žal smo po naši stari navadi v končnici naredili dve nepotrebni napaki in niz je šel po zlu. Tretji niz smo začeli še boljše in odločeni smo bili, da osvojimo vsaj enega ali pa vsaj eno točko za nadaljevanje tekmovanja. Do sredine niza nam je odlično kazalo, saj smo vodili 14:7, nato pa nerazumljivo prenehali igrati in Calcit nas je na dvajseti točki ujel in niz dobil z rezultatom 25:22. Kljub porazu smo videli na tekmi kar nekaj pozitivnih stvari, predvsem napredek Nika in Grege, ki sta v kratkem času že postala »prvokategornika«.

V soboto dopoldne so naši Mali odbojkarji zmagali turnir v Kostanjevici. Kostanjevico in Krko II so gladko premagali z rezultatom 2:0 ter se tako uvrstili v naslednji krog, ki bo 10. 03. 2018. Na turnirju so nastopili: Rok Drobnič (16/4 – točke/napake), Nejc Levstik (7/0), Jan Rifelj (3/0), Jan Cimprič (2/1), Anej Jarni (8/0), Matevž Curl (6/0), Ian Rus (12/1) in Peter Knavs (8/3).

V nedeljo so svoj drugi turnir v B ligi kadetov odigrali kadeti MOK Kočevja. V prvi tekmi so se pomerili z ekipo Krke, ki je v prejšnjih letih dvakrat zaporedoma osvojila kadetsko državno prvenstvo, tokrat pa so izpadli v B ligo. Končno je ekipa kadetov prikazala igro, kakršno se od njih pričakuje – močan, visok blok, prodornost v napadu in požrtvovalno igro v polju. Tako kot članom je tudi kadetom v prvem nizu zmanjkalo malce znanja in sreče in Krka je niz dobila z rezultatom 26:24. V drugem nizu žal nismo ponovili igre iz prvega in ostali pri 15-ih točkah. Smo pa v drugi tekmi turnirja uspeli v obeh nizih prikazati odlično igro in Astec Triglav  zmagati dvakrat z rezultatom 25:15. Na turnirju v Kočevju so nastopili: Grega Robida (11/1 – točke/napake), Nik Lavrič (5/0), Gal Rajšel (9/6), Vladimir Ivanov (9/2), Blaž Čosič (14/4), Jan Glad (5/2), Lovro Škufca (3/0) in Anže Jarni, ki je igral libera.

Tudi naslednji vikend bo za MOK Kočevje zelo pester. V soboto ob 10.00 bodo svoj prvi turnir imeli Mini odbojkarji, in sicer v telovadnici OŠ Zbora Odposlancev, člani odhajamo k prvouvrščeni ekipi Frama, starejši dečki pa bodo v nedeljo gostili turnir B lige v ŠD Gaj.

Lepo vabljeni k navijanju!

Aleš Drobnič – MOK Kočevje

Komentarji