Naj sliši se pesem domača

0

Pevska skupina KŠD Predgrad Grajski pevci je v počastitev praznika občine Kočevje v Kulturnem domu Predgrad skupaj z gosti pripravila drugi samostojni koncert Naj sliši se pesem domača.

Pevska skupina KŠD Predgrad Grajski pevci je v počastitev praznika občine Kočevje v Kulturnem domu Predgrad skupaj z gosti pripravila drugi samostojni koncert Naj sliši se pesem domača. V uri in pol trajajočem programu so številni obiskovalci prisluhnili odlični interpretaciji ljudskih pesmi domače pevske skupine. V goste je pevska skupina povabila tamburaško skupino Podstence iz sosednje kostelske občine in ansambel Dolenjski zvoki, ki ob vsakem obisku poskrbi za odlično vzdušje. Tako sta harmonika in tamburica prepevali vso noč. Za lep voden program je poskrbela članica KŠD Predgrad Nives Rauh. V mešanem pevskem zboru Grajski pevci pod vodstvom ga. Katarine Kapš trenutno poje 18 pevcev. Pevska skupina ima za seboj kar nekaj nastopov. Največ nastopa v domačem kraju, prav tako pa so imeli nastope tudi že v sosednjih občinah, v različnih krajih po Sloveniji, pa tudi v tujini, letos je bilo namreč moč slišati slovensko ljudsko pesem tudi v Srbiji. Posneto imajo tudi spominsko zgoščenko. Grajski pevci so se poimenovali po gradu Poland, ki je že pred letom 1325 stal v Predgradu. Pevci pojejo pretežno ljudske pesmi, združuje pa jih predvsem dobra volja, prijateljstvo, ljubezen do slovenske tradicije ter lep slovenski rek, ki pravi: »Kdor poje, slabo ne misli.« Zato si skupina želi še več petja, veselja in druženja. V mesecu novembru pripravlja še en prijateljski koncert v Šeškovem domu v Kočevju pod imenom Jesen na podeželju. Predgrajska stara modrost pravi, da dokler bo dobra volja, lepa stara ljudska pesem zagotovo ne bo šla v pozabo.

Na koncu bi se v imenu pevske skupine vsem skupaj še najlepše zahvalili, ker ste nas prišli poslušat ali pa ste kakorkoli drugače pomagali, da je prireditev uspela in potekala v prijetnem vzdušju.

 

Članica KŠD Predgrad (J.M.)

Komentarji