NAJVIŠJE PRIZNANJE OŠ ZBORA ODPOSLANCEV – KRISTAL OŠ ZBORA ODPOSLANCEV LETOS KAR 4 UČENCEM

0

Ob zaključku devetletke je pravi čas, da se potegne črta in pod njo sešteje vse, kar je kak posameznik v obdobju osnovnošolskega izobraževanja dosegel.

Velik uspeh je že samo dejstvo, da so se učenci prebili skozi vse prepreke osnovnega šolstva in le-to uspešno končali. Mnogo pa jih je sodelovalo na raznih tekmovanjih, tako športnih kot tudi vseh učnih, bralo za bralno značko, se trudilo doseči najvišje ocene v posameznem razredu … In po vseh teh preizkušnjah se lahko določi, kdo so tisti, ki na koncu izstopajo, tisti, ki so dosegli največ. Prav je, spodobi se, da so ti najboljši, najbolj pridni, tudi javno omenjeni v lokalnih medijih, da o njih preberejo tudi občani Kočevja.

Kristal

Prav zaradi tega sem se lani odločil, da na OŠ Zbora odposlancev uvedemo najvišje priznanje, ki ga lahko prejme kak učenec – to je kristal OŠ Zbora odposlancev, katerega prejemnik mora imeti visoke, zelo prepoznavne in vidne rezultate. Učenec, ki bo ta kristal prejel v trajno last, bo moral biti vzoren učenec, imeti bo moral odlične učne rezultate vseh devet let, prejeti bo moral priznanje Zlati bralec (bralno značko devetih let) in osvojiti bo moral vsaj eno zlato priznanje na enem od tekmovanj. Gotovo so to visoki kriteriji, a ravno zaradi tega je in bo to priznanje toliko bolj vredno.

V veliko veselje mi je, da imamo letos kar 4 učence, ki sem jim lahko izročil to visoko priznanje. Ti učenci so – TINA TRIVUNOVIĆ, TIMON GAVRANIČ, MARIJA MAROLT in GAJA TANKO.

Dobitniki kristala

Tina je energično dekle, ki ljubi glasbo, ples, obožuje pa svojo violino, s katere izvablja vse, saj v njo daje vse. Vztrajnost je njena vrlina. Skozi celo osnovnošolsko obdobje je bila učenka z odličnimi rezultati, dobitnica srebrnega in zlatega priznanja iz znanja o sladkorni bolezni in zlata bralka vseh devet let.

Timon je velik športnik po srcu, ki rad tekmuje, še mnogo raje pa zmaguje. Vztrajnost in požrtvovalnost sta njegova glavna aduta. Bil je učenec z odličnimi rezultati vseh devet let, zlati bralec, poleg tega pa še dobitnik srebrnih priznanj iz znanja matematike v 8. in 9. razredu, iz znanja geografije in kemije v 9. razredu ter dobitnik zlatih priznanj iz znanja kemije v 8. razredu in matematike v 7. razredu.

Marija je dekle z izjemnimi rezultati na vseh področjih, vedno polna idej, ustvarjalna, samozavestna, ter seveda vztrajna in odločna. Seveda dekle z odličnimi rezultati vseh devet let, zlata bralka, dobitnica srebrnih priznanj iz znanja matematike v 7., 8. in 9. razredu, dobitnica srebrnega priznanja iz znanja kemije v 8. razredu, srebrnega priznanja iz logike v 9. razredu ter dobitnica dveh zlatih priznanj v letošnjem letu, zlatega priznanja iz znanja kemije in matematike.

Gaja je dekle, ki je bila po rezultatih naša najboljša učenka. Pri delu izvirna, natančna, vztrajna, odgovorna in zanesljiva, ter zelo pomembno – iskrena v svojih stališčih. Njena ljubezen je kitara, ki ji nudi mir in energijo, njen glavni adut pa sočutnost. V šoli seveda z odličnimi rezultati vseh devet let, zlata bralka, dobitnica srebrnega priznanja iz znanja slovenščine ter treh zlatih priznanj – iz znanja kemije v 8. in 9. razredu ter znanja o sladkorni bolezni. Še posebej pa je bila izjemna na letošnjem državnem tekmovanju iz kemije, kjer je dosegla 2. mesto v državi.

Vsem dobitnikom kristala OŠ Zbora odposlancev želim predvsem, da bi svoje znanje znali dobro unovčiti, in od njih pričakujem še veliko uspehov. Ves potencial za to imajo, seveda pa je življenje igra, katerega zaključka ne moremo nikoli predvideti. Tina, Timon, Marija in Gaja, bodite pogumni, drzni, vztrajni in odgovorni.

Ravnatelj

Peter PIRC

Komentarji