Niz nepremaganosti MOK Kočevja še vedno traja!

0

V soboto, 19.11.2016, smo gostili ekipo Krka II, ki na lestvici zaseda visoko 3. mesto, zato smo upravičeno pričakovali težko tekmo. Prvič po težki poškodbi, natrgana Ahilova tetiva, se nam je pridružil naš najmočnejši bloker Bernard, ki pa seveda še ni mogel prikazati igre pred poškodbo, kljub temu pa je odlično opravil svojo blokersko nalogo, saj je nase vezal enega nasprotnega blokerja in tako so imeli na koncih naši napadalci mnogo lažje delo.

Začetek tekme je bil izenačen, v sredini niza pa smo nasprotniku uspeli pobegniti za nekaj točk. V tem obdobju se je izkazal naš korektor Jure, ki je bil nezaustavljiv v napadu. David, Robert in Primož so odlično sprejemali, tako da smo imeli v napadu veliko odprtih opcij, katere smo po pravilu vse uspešno izkoristili. Prvi niz smo tako zmagali 25:19.

Začetek drugega niza je bil še spodbudnejši, saj smo si z dobrim serviranjem Bernarda hitro priigrali 10 točk naskoka, 18:8, nato pa smo zopet nerazumljivo popustili pri sprejemu servisa, tako da se nam je Krka hitro približevala. Ko so z blokom zaustavili, do takrat nezaustavljivega Jureta, je niz zopet postal zanimiv. Kljub velikim izkušnjam, ki jih imajo naši napadalci, Jure, David in Primož, nas je v drugem nizu z dvema napadoma in blokom rešil najmlajši član prve šesterke – Luka. Niz smo osvojili z rezultatom 25:20.

Igralci Krke so proti koncu niza ugotovili, da se lahko enakovredno kosajo z nami, tako da so v tretji niz krenili zelo odločno. Z nekaj neugodnimi servisi so do napak prisilili tudi izkušenega liderja Roberta in Davida ter povedli za 3 točke. Ker Juretu v napadu še vedno ni in ni steklo, je glavno vlogo za doseganje točk prevzel Primož, ki je našo ekipo sam držal v igri. Proti koncu niza se mu je z nekaj bloki pridružil še Bernard in Jure, tako da smo tudi ta niz dokaj gladko zmagali 25:19.

Kljub rezultatsko gladki zmagi, smo si bili vsi v ekipi enotni, da je bila sama tekma zelo kvalitetna in da je bila ekipa Krka II, najboljši nasprotnik do sedaj in zasluženo visoko uvrščena na prvenstveni lestvici.

Naslednjo soboto je članska ekipa prosta, se bodo pa domačim navijačem predstavili naši najmlajši MALI odbojkaši, ki se bodo za napredovanje, od 10. ure dalje v ŠD Gaj, borili s svojimi vrstniki – ACH Zmajčki I in II ter Brezovico.

Gledalci vabljeni bodriti naše mlade fante k čim boljšemu rezultatu.

Člani pa bomo imeli naslednjo tekmo v soboto, 3.12.2016, ko nam v goste prihaja ekipa Salonit Anhovo II. Vabljeni v telovadnico OŠ Zbora odposlancev ob 19. uri!

Aleš Drobnič, MOK Kočevje

Komentarji