Nov velik uspeh MINI odbojkarjev Kočevja

0

Po lanskoletni osvojitvi odličnega četrtega mesta v Sloveniji mini odbojkarji nadaljujejo z odličnimi igrami, saj so na odprtem prvenstvu Savinjske doline v Šempetru osvojili odlično 3. mesto. Najprej so v skupini premagali vse tri nasprotnike: Calcitvolleyball, Šempeter II in Fužinar Metal Ravne. Poleg zmag v nizih, katere je dosegla naša prva postava, je bilo zelo razveseljivo, da so en niz zmagali celo naši začetniki Andrej, Davo, Jaša in Marko, ki so s treniranjem začeli šele v letošnjem letu. V polfinalu smo nato morali priznati premoč kasnejšim zmagovalcem turnirja ekipi Šempetra. Tekma je bila v prvem nizu zelo izenačena, saj so imeli igralci Kočevja že zaključno žogo, katere pa žal nismo uspeli izkoristiti in zmaga 26:24 je odšla v Šempeter. Naša druga postava žel ni imela večjih možnosti proti močnemu in uigranemu nasprotniku. V tekmi za tretje mesto smo zopet prikazali odlično igro in prvi niz zmagali. Druga postava se je odlično upirala višjemu in močnejšemu nasprotniku, vendar je bilo to žal premalo za zmago. V tretjem nizu, ki se je igral do 15. točke smo bili že v izgubljenem položaju, saj smo izgubljali 14:12. Nato je minuto odmora, ob solzah žalosti naših igralcev vzel trener Robert in z spodbudnimi besedami zmotiviral naše mini fante, da so še enkrat dali vse od sebe in spremenili rezultat sebi v prid, zmagali 16:14 in tako osvojili odlično 3. mesto. Tako so se vsi srečni in polni novih doživetij v poznih večernih urah vrnili domov. Za MOK Kočevje so nastopili: Nejc Levstik, Jan Rifelj, Anej Jarni, Ian Rus, Andrej Kordiš, Jaša Ožbolt, Marko Boc in Davo Jerbič.

Že naslednji dan je večina teh malih odbojkarjev nastopila na prvem turnirju B lige v Kočevju. Prvo tekmo smo odigrali proti ekipi Kostanjevica na Krki in po hudem boju zmagali 2:0 (25:22 in 25:23). Tekmo smo odlično začeli in hitro povedli, vendar si je žal že v začetku niza gleženj poškodoval naš pomemben igralec Anže Jarni, ki je moral na slikanje v Novo mesto. V njegove čevlje je tako moral vstopiti naš mini odbojkar Jan Rifelj. Kljub šoku, ki smo ga ob tem doživeli, smo uspeli držati sprejem servisov na visoki ravni, kar nam je omogočalo, da smo obdržali nekaj točk prednosti in zmagali 25:22. Drugi niz je bil še bolj izenačen. Gostujoča ekipa je v sredini niza povedla za nekaj točk, vendar smo jih uspeli ujeti in z napadom Roka tudi zaključili niz 25:23. Drugo tekmo smo igrali proti visokim fantom iz Ljubljane in žal po hudem boju izgubili 2:1. V prvem nizu nismo uspeli sprejemati močnih servisov nasprotnika in niz gladko izgubili 25:14. V drugem nizu pa smo se nasprotnika držali vse do končnice, ko smo po nekaj uspešnih napadih Lovrota in Jureta niz zmagali 25:23. Tudi v tretjem nizu smo bili poravnani, do rezultata 10:10, nato pa so igralci Ljubljana volley odlično servirali in zmagali 15:10. Za MOK Kočevje so nastopili Lovro Škufca (25/5 točke/napake), Anže Jarni (1/0 poškodba), Jure Kalan (11/1), Val Selan (2/2), Jan Cimprič (2/2, Rok Drobnič (14/8) Nejc Levstik (1/1) Jan Rifelj (0/2), Anej Jarni in Matevž Curl (1/0).

Naslednjo soboto bomo z drugim delom sezone začeli člani MOK Kočevje, ko v Kočevje prihaja četrto uvrščena ekipa lige SIP Šempeter.

Gledalci vabljeni v čim večjem številu!

Aleš Drobnič-MOK KOČEVJE

Komentarji