Nova pletilnica nogavic bo Kočevju prinesla okoli 50 delovnih mest

0
Foto: kariera.kocevje.si

Italijansko podjetje Intersocks, prvotno imenovano s priimkom ustanovitelja – Hurwits, je v Kočevju prisotno že od leta 1991, ko so tu odprli manjšo proizvodnjo za pakiranje nogavic. 14 let kasneje, leta 2005, so z nakupom bivšega Trikona omogočili selitev večine poslovnih funkcij podjetja iz Italije v Kočevje, leto kasneje pa so sem preselili še celoten logistični in komercialni sektor.

Za odprtje nove pletilnice je poleg slovenskega Kočevja »kandidiralo« tudi Bolgarija, a sta se direktorja Marjan Kočita in Debby Hurwits (slednja je hči ustanovitelja De Louisa Hurwitsa) ob pomoči čustvene naveze na kočevsko podjetje odločila, da pletilnico zgradijo tu. Na zemljišču bivše Mostovne, poleg že obstoječega objekta, kjer poteka pisarniška dejavnost, skladiščenje in distribucija, bodo tako zgradili novo, več kot 4 milijone evrov vredno in več kot 8.000 kvadratnih metrov obsegajočo prvo pletilnico v Sloveniji.

Predvidevajo, da bodo na dnevni bazi tu proizvedli 23.000 parov nogavic, kar pomeni okoli 7 milijonov parov letno. Pletilnica bo opremljena z najsodobnejšo opremo in veliko pakirnico, prinesla pa bo tudi do 50 novih delovnih mest.

N.Š.

Komentarji