Odlična organizacija in znova vrhunski dosežki ribniških plavalcev

0

25-metrski bazen v dvorani športnega centra je bil v soboto prizorišče množičnega celodnevnega dogajanja na začetku nove plavalne sezone, ki bo za ribniške plavalce dolga in polna pričakovanj. Vrsto let najbolj množična športna prireditev, tokrat že 12. Plavalni miting Ribnica 2018, je privabila 296 plavalcev in plavalk, starih od 8 do 13 let iz 18-ih slovenskih plavalnih klubov.

»V tem živ žavu v bazenu in okoli njega, je naš plavalni klub v množici vrstnikov iz vse Slovenije zastopalo skupno 38 tekmovalcev, 26 deklet in 12 fantov. Veliko število osebnih rekordov in dobro vzdušje med njimi in trenerji je tako kot vsako leto krasilo prvo tekmo v prihajajoči plavalni sezoni,« je bil na doseženo kakopak zelo ponosen Miha Koren, prvi mož stroke, že deset let trener kluba. Zasluga za to gre predvsem staršem plavalcev in plavalk, ki so s svojim volonterstvom in podporo poskrbeli za odlično izvedbo tekmovanja, svoj delež pa so dodali tudi starejši ribniški plavalci s peko palačink za vse obiskovalce in tekmovalce.

V tekmovalnem delu, ki se je delil na posamične discipline po tehnikah – delfin, hrbtno, prsno, prosto in finalno disciplino 100 m mešano – so med ribniškimi plavalkami in plavalci najbolj izstopali in uspeli stopiti na stopničke Polona Tanko, Zara Čirović, Olja Radivojević, Lovro Čirović in Maks Kastigar.

Pri dekletih, starih 8 let in manj je presenetila Polona Tanko in osvojila 2. mesto na 50 m prosto in 3. mesto na 50 m delfin. Pri dekletih, starih 10 let se je zmag na 50 m prosto in 50 m hrbtno veselila Zara Ćirović, ki je osvojila tudi drugi mesti na 50 m delfin in 50 m prsno. Pri leto starejših dekletih je odlične nastope prikazala Olja Radivojević in osvojila drugo mesto na 100 m prosto in 100 m delfin ter 3. mesto na 100 m prsno.

Drugega mesta na 50 m prosto se je pri fantih, starih 10 let veselil Lovro Ćirović, pri dvanajstletnikih pa je Maks Kastigar osvojil drugo mesto na 100 m hrbtno in tretje mesto na 100 m prosto.

V izredno zanimivem finalu na 100 m mešano, v katerem je nastopilo najboljših pet plavalcev in plavalk v posameznih letnikih,je nastopilo tudi pet ribniških plavalcev in plavalk. Končne zmage se je veselila Zara Čirović pri 10-letnicah, drugo mesto je osvojil Maks Kastigar pri dvanajstletnikih, tretja je bila Olja Radivojević pri enajstletnicah, četrta pri devetletnicah je bila Hana Đukić, peto mesto pa je osvojil Lovro Čirović pri desetletnikih.

»Vsem plavalcem in plavalkam čestitamo za njihove nastope in osebne rekorde, staršem pa se zahvaljujemo za njihovo pomoč pri organizaciji tekmovanja. Sicer naš klub poznajo kot odličnega organizatorja tega mitinga, zato se k nam vselej radi vračajo,« je dejal predsednik Plavalnega kluba Ribnica, Vinko Levstek.

(mgć)

Komentarji