Odstranjevanje posledice žleda iz planinskih poteh

0

Markacisti pri deluV petek 11. aprila je Planinsko društvo Kočevje izvedlo večjo delovno akcijo na planinskih poteh, katere so se udeležili markacisti in člani društva ter 4 markacist prijateljskega Planinskega društva Križe iz Gorenjske.

V petek 11. aprila je Planinsko društvo Kočevje izvedlo večjo delovno akcijo na planinskih poteh, katere so se udeležili markacisti in člani društva ter 4 markacist prijateljskega Planinskega društva Križe iz Gorenjske. Skupno je bilo 22 udeležencev, ki so se z motornimi žagami in ročnim odmetavanjem lotili odstranjevanja polomljenega in podrtega drevja s planinskih poti kot posledica žleda. Delalo se je na področju med Krempo, Cerkom, Firstovim repom, Dragarji in Bezgovico  nad Osilnico, kjer so označene planinske poti tudi najbolj neprehodne. Po celodnevnem delu je bila skupna malica na kmetiji Jurjevič na v Borovcu. Pridne delovne roke in 6 motornih žag pa ni zmoglo vsega, kar je napravila narava, potrebno bo še mnogo dela, da bodo vse planinske poti na Kočevskem, Osilniškem, Kostelskem in delno Ribniškem področju spret take kot pred ledeno ujmo.

…in po delu.

Naj omenim, da PD Kočevje vzdržuje več kot 150 km planinskih poti, kar je največ na društvo v Sloveniji. Sicer pa manjše skupine na svojih odsekih v okolici Kočevja delajo že od začetka marca in je že velik del planinskih poti prehoden.

Naslednjo večjo skupno delovno akcijo načrtujemo še v aprilu ali začetku maja na področju kostelske poti in Goteniškega Snežnika iz Gotenice, katere se bodo udeležili tudi markacisti iz Dolenjske in Bele krajine.

 

Franc Janež

Komentarji