Ognjeni zublji usodni za 89 letno občanko iz Ribnice

0

V soboto okoli pete ure je ogenj in gosti dim ob močnemu pokanju, prebudil stanovalce Doma starejših občanov v Ribnici. Nekdo je nemudoma poklical Center za zaščito in reševanje,  prvi so ob 5,21 uri na  kraj požara pridrveli  gasilci PGD Ribnica.

Ob prihodu so začeli s preverjenim načina gašenja objekta iz zunanjosti, ko so razmere dopuščale, so  začeli z notranjimi napadalnimi skupinami. Z gašenjem ohlajanjem in prodiranjem v notranjosti pritličja napadalcev je bila pogrešana oseba kmalu najdena. Poškodbe so bile pri 89 letni lastnici hiše nezdružljive s življenjem, zato so se osredotočili na gašenje preostalih prostorov, je dejal Jernej Podobnik, poveljnik PGD Ribnica.

V gašenju požara je sodelovalo 15 operativcev PGD, osem iz PGD Sodražica, 10 iz PGD Sveti Gregor, po pet iz PGD Goriča vas in Jurjevica ter devet iz PGD Dolenji Lazi. Skupaj torej 52 mož je rdečega petelina krotilo od prihoda pa do devete ure, ko so  začeli odpiranje jeklene kritine za prezračevanje prostorov. Požar naj bi  po neuradnih informacijah kriminalistov povzročil kratek stik na razdelilcu v sosednemu prostoru. Škode je krepko čez sto tisoč evrov. Sicer je to v dobrem mesecu drugi veliki požar v središču Ribnice. Prvič je zagorelo na strehi vrstne hiše v noči drugega novembra na Škrabčevem trgu.

(I.L.)

Komentarji