Pa sta nam zaprla usta! Zala in Gašper v finalu

0

Za marsikaterega Evropejca, no, tudi Avstralca, Američana prav tako, je za nami prvi polfinalni večer enega večjih glasbenih “šovov” na svetu – Evrovizije, ki ga letos organizira Izrael v mestu Tel Aviv. Zala in Gašper, slovenska predstavnika, sta se več kot odlično odrezala in s svojim “intimnim”, drugačnim nastopom očarala tako žirijo kot tudi gledalce.

Včeraj pozno zvečer smo tako dobili prvih deset finalistov letošnje (izraelske) Evrovizije, Slovenci pa smo ostali napeti vse do zadnjega, desetega razglašenega mesta, ko smo končno slišali tako želeno besedo “Slovenija”. Poleg nas, “velikih pet” (Francija, Španija, Nemčija, Italija in Velika Britanija) ter države gostiteljice, se bo v sobotnem finalu predstavilo še devet drugih držav –  Grčija, Belorusija, Srbija, Ciper, Estonija, Češka, Avstralija, Islandija in San Marino, pa še deset držav iz drugega pol finala, ki bo na sporedu jutri, 16. maja.

Veliki finale se bo zgodil v soboto, 18. maja, ko bomo ponovno stiskali pesti za Zalo in Gašperja, katerima stavnice napovedujejo enega boljših uspehov Slovenije na tem tekmovanju.

N.Š.

Komentarji