Pasji princ

0

Septembra se je v Kočevju, na Kidričevi 8, odprl salon za nego psov Pasji Princ.

V Pasjem Princu vse profesionalne storitve opravlja pasja frizerka Iza Henigman Kajtna, ki je opravila šolanje za striženje psov na Dunaju in s tem  pridobila ustrezno strokovno znanje in licenco. Iza pravi, da so si ji s tem uresničile dolgoletne sanje.

Pasji frizer mora v osnovi poznati standarde pasem, kajti vsaka pasma ima določeno frizuro. Način urejanja je lahko različen od kužka do kužka ter seveda od želja lastnika. Obisk v salonu Pasji Princ se vedno začne tako, da se s stranko pogovorimo o željah, svetujemo, kaj je najbolj primerno in nato se pasje razvajanje začne.  Kužke je včasih strah, še posebej tiste, za katere je obisk salona prva izkušnja, zato jih pred samo nego pocrkljamo, se z njimi spoznamo in tako pridobimo zaupanje.

V salonu uporabljamo naravne preparate za nego (šamponi, kreme,…) ter profesionalno opremo, ki jo po vsaki uporabi steriliziramo in primerno shranimo.

Pred vrati je zima in čas, ko naši kužki še posebej občutijo vpliv ekstremnih vremenskih razmer. Zato naj poudarimo, da je zimska nega pri psu izredno pomembna. Redno odstranjevanje odmrle dlake in razčesavanje je nujno, saj s tem preprečimo zavozlavanje dlake. Zavozlana dlaka dlje časa ostaja mokra, takšna se pogosto sprime in koža ne diha. Posledično postaja srbeča ali se celo vname. Poleg tega takšna dlaka nikakor ne služi kot izolator in hitro postane razlog, da kužka še hitreje zebe. Posebno pozornost je potrebno v zimesklem času posvetiti tačkam, saj so te izredno občutljive na sol in vlago. Poleg tega  se nekaterim psom dlaka med blazinicami hitro zavozla. Tudi samo striženje je pozimi prilagojeno letnemu času – strižemo jih drugače kot poleti.

V Pasjem Princu sicer opravljamo naslednje storitve:

NEGA TAČK IN STRIŽENJE KREMPLJEV

KOPANJE IN SUŠENJE

NEGA OČI IN UŠES

KRTAČENJE IN RAZVOZLAVANJE DLAKE

STRIŽENJE IN/ALI TRIMANJE

ODSTRANJEVANJE PODDLAKE

NEGA ´GUBASTIH´ PSOV (Npr: buldog, mops, pekinezer,…..)

ODSTRANJEVANJE KLOPOV

PRAZNENJE ANALNIH ŽLEZ

Vaše pasje prijatelje lahko pocrkljate s paketom CELOTNE NEGE, z zbiranjem Tačk zvestobe pa zveste stranke tudi nagradimo. Za rezervacijo termina pokličite Izo na 040-507-535. Več informacij in cenik storitev najdete na fb Pasji Princ: https://www.facebook.com/Pasji-Princ-1445195409111723/

Komentarji